vlado-djajic-opoziv-peticija

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić prvi je danas stavio svoj potpis za smjenu gradonačelnika Draška Stanivukovića, a poslije njegovog uslijedile su još desetine potpisa nezadovoljnih građana.

Đajić je rekao da je i više nego zadovoljan odazivom građana, ali da je termin nezgodan i da vjeruje da bi ljudi bilo mnogo više da je neki drugi dan u pitanju.

– Ovo je samo mali broj građana koji se okupio danas kako bi potpisao peticiju za opoziv Stanivukovića. Veliki broj Banjalučana nije zadovoljan radom gradonačelnika i spremni su da daju svoj potpis za opoziv – rekao je Đajić.

Kako je naveo, građani ne očekuju ništa dobro dok je Stanivuković gradonačelnik.

Dodaje da SNSD nikad nije bio jači, te da ima oko 40.000 članova i simpatizera.

– Koalicija takođe želi opoziv – rekao je on, i  dodao da Banjaluci treba gradonačelnik sposoban i obrazovan.

Pomenuo je da je predsjednik Milorad Dodik u pravu za sve što je rekao te da je opoziv veoma ozbiljna stvar.

– Ovo je prvenstaveno prikupljanje potpisa i peticija, korak prije samog opoziva – rekao je Đajić.

Prema njegovim riječima, odluku o opozivu moraju donijeti organi iz stranke na nivou države i predsjednik stranke, ali i koalicioni predsjednici stranaka.

– Mi smo jedna ozbiljna organizacija i tako i radimo. Nakon tri dana prikupljanja potpisa, tačnije u ponedjeljak, imaćemo sastanak sa Glavnim odborom partije kako bismo procijenili situaciju o smjeni – pojasnio je Đajić.

Kako kaže, Dodik je odličan rukovodilac i patriota koji ima obavezu da vodi Republiku Srpsku, i kao takav kalibar sigurno neće braniti “buzdovana kao što je Stanivuković”.

Podsjećamo, Milorad Dodik, lider najveće partije u Srpskoj, danas je saopštio kako je opoziv “opasna politička stvar”.

– Ići sad u referendum opoziv je veoma opasna politička stvar. To smo gledali i popustili našim ljudima u Bijeljini i kada nije prošao referendum mi smo samo ojačali protivničku stranu – rekao je, između ostalog, Dodik.

About Author

Hits: 7

%d