ok inovaFoto: V. Kresojević

Banjaluka je ovog vikenda epicentar sportskih dešavanja.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković otvorio je jutros Prvenstvo Republike Srpske u džudu na kojem učestvuje preko 3000 takmičara iz cijele Srpske.

Čestitao je organizatorima Džudo klubu “Banja Luka”, predsjednicima kluba Zoranu i Dejanu Ćupu, na vrhunskoj organizaciji, a takmičarima i njihovim trenerima želim mnogo sportskih uspjeha i medalja.

Takođe, otvorio je i 20. Međunarodni karate turnir “Banja Luka Open” na kome učestvuje 700 takmičara iz Republike Srpske i zemalja regiona.

– Karate nije samo sport, već i način života koji promoviše disciplinu, poštovanje, i samopouzdanje. Čestitam organizatorima, Karte klubu “Sinđelić” i predsjedniku kluba Nenadu Bodiroži i Miroljubu Kremenoviću na odlično organizovanom dogaćaju koji je okupio veliki broj takmičara iz zemlje i regiona. Na Banju Luku uvijek možete računati – poručio je Stanivuković.

U poslijepodnevnim časovima, gradonačelnik Stanivuković prisustvovao je finalnom turniru Republike Srpske u odbojci u konkurenciji pionirki, a čiji je domaćin bio Odbojkaški klub „Inova“ u novoj sportskoj dvorani na Laušu.

– Čestitam klubu „Inova“ koji se trudi da afirmiše odbojku među mladim ljudima. Odbojka je divan sport koji uče mlade ljude vještini da sport bude jedna životna navika – kazao je Stanivuković, dodajući da Grad izdvaja značajna sredstva za sport i da planira da osnaži ta sredstva.

Sama posjeta velikog broja takmičara iz cijele Republike Srpske pokazuje koliko je zapravo Banja Luka orijentisana ka tome da bude domaćin raznim sportskim događajima i koliko je bilo neophodno da se proširi kapacitet dvoranskog prostora što smo i uradili ovim objektom – kazao je Stanivuković.

About Author

Views: 3