Nrbojsa Vukanovic

Narodni poslanik Nebojša Vukanović podnio je danas krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Krivične prijave su podnesene zbog: “krivičnih djela i zloupotrebe službenog položaja, te nenamenskog i netransparentnog trošenja budžetskih novaca”.

Vukanović je rekao da je Stanivuković pokazao svoje pravo lice i da je on jedna obična prevara.

– Krivičnu prijavu podnosim zbog njegove izjave da treba biti ‘hrabar i nekad donositi odluke na ivici normativnih akata i prava’. Gospodin Stanivuković prvo je prebacio 5 miliona KM na račun Teniskog saveza, a plan je bio da još 10 miliona prebaci Vlada RS. Teniski savez RS nije ugovorni organ i nema obavezu raspisivanja javnih nabavki za trošenje novca koji su javni i onda su oni našli taj način da se izbjegne rad u skladu sa zakonom – rekao je Vukanović.

On je dodao da je krivično djelo što se gradi bez građevinske dozvole i bez regulacionog plana.

– Sad vidimo da je Grad Banjaluka investitor, a gradi se preko Teniskog saveza RS. Gradi se bez projekta koji nikad nije revidiran – rekao je Vukanović i dodao da se ništa nije promijenilo, jer iste firme koje su ranije radile sa Gradom Banjaluka i sada rade.

Vukanović je takođe kritikovao Stanivukovića zbog odluke da se poveća potrošnja gradskog budžetskog novca za potrebe izgradnje sportske dvorane i teniskih terena u Banjaluci, a za šta je predviđeno i zaduženje grada Banjaluka o čemu će Skupština odlučivati.

 

About Author

Views: 49

Leave a Reply