Sala-Laus-dron

Nova sportska dvorana uz Osnovnu školu „Sveti Sava“ na Laušu danas je i zvanično otvorena, čime je jedno od najvećih gradskih naselja dobilo prvu dvoranu za sportske aktivnosti učenika i sportskih klubova.

Nova sportska dvorana na Laušu obezbijediće optimalne uslove za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, ali i kvalitetne uslove za treninge sportskih klubova i sportista u tom naselju i našem gradu.

Svečanom otvaranju, kao i revijalnoj utakmici prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je naglasio kako je trebalo dosta vremena da bi se suočili sa svim izazovima, a sve kako bi učenici i svi sportisti dobili jedan ovakav objekat.

Nakon izgradnje sportskog kompleksa u Parku „Mladen Stojanović“ završili smo i sportsku dvoranu na Laušu koja će postati epicentar sportskih aktivnosti i okupljanja. Opremljena je vrhunskom opremom i kao takva omogućava širok spektar sportskih aktivnosti – od košarke, odbojke i rukometa do gimnastike, borilačkih vještina i mnogih drugih disciplina. Uradili smo izazovan posao. Nije bilo nimalo jednostavno – poručio je.

Dodao je i to kako ova multifunkcionalna dvorana ispunjava sve evropske i svjetske standarde za sve vrste takmičenja.

-Dvorana će služiti učenicima OŠ „Sveti Sava“, mješanima Lauša ali i cijeloj Banjaluci. Predviđena je za više sportova. Svjesni smo da je sportska infrastruktura prijeko potrebna našem gradu. Uradili smo sjajan posao, istina, trebalo je dosta vremena, ali ovakvim projektima iza sebe ostavljamo djela, na zadovoljstvo svih nas – poručio je gradonačelnik.

Kazao je kako je ovo bio nimalo lak projekat i sa mnoštvom izazova, te je zahvalio Vladi Republike Srpske, jer su prepoznali važnost ovog projekta, ali i svim radnicima, arhitektama i timu gradske administracije, koji je uložio veliki trud kako bi ovaj projekat bio uspješno završen.

Ministar porodice, omladine i sporta, Selma Čabrić poručila je kako je važno da se djeca u najranijem školskom uzrastu bave sportom.

-Mogu da kažem da smo ponosni smo što smo i mi dali ovu vrstu doprinosa, te što su grad Banjaluka, ali i cijela Republika Srpska dobili jedan ovakav objekat. Što se sporta tiče, moram da kažem da je važno da se djeca u školama bave sportom i da imaju sve neophodne uslove za to – poručila je ona.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Miroslav Popržen, istakao je da je ovo veliki dan za sve đake OŠ „Sveti Sava“, za cijeli Lauš i cijelu Banjaluku.

– Ovo je jedan reprezentativan objekat gdje se mogu igrati ligaška takmičenja – od košarke, odbojke, rukometa i slično – zaključio je.

Dvorana na Laušu izgrađena je uz postojeći objekat škole, sa pripadajućim unutrašnjim tribinama, a sadrži i otvoreno sportsko igralište sa vanjskim tribinama.

About Author

Visits: 13

Leave a Reply