amidzic

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić rekao je da očekuje da će Dom naroda parlamenta BiH usvojiti izmjene Zakona o PDV-u, kojim će “prag” za ulazak u sistem PDV-a biti povišen sa 50.000 na 100.000 KM, čime će više od 6.200 obveznika imati olakšicu.

Najvažnije inicijative dostavili su stručnjaci i oni na koje se direktno odnose izmjene navedenog zakona – rekao je Amidžić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

On je podsjetio da će, ukoliko u Domu narodna parlamenta BiH budu usvojene izmjene navedenog Zakona, javni prihodi biti smanjeni za 25 miliona KM.

– Od usvajanja zakona potrebno je osam dana da stupi na snagu. Nakon toga za sve ostale procedure zadužena je Uprava za indirektno oporezivanje BiH, odnosno preregistraciju obveznika za šta će biti potrebno 30 dana – naveo je Amidžić.

Direktor Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske Jovica Bratić ocijenio je da je za zanatlije veoma važno što će biti povišen prag za ulazak u sistem PDV-a.

– Dugo smo čekali na izmjene navedenog zakona, jer za zanatlije to znači da će imati više prostora za rad – rekao je Bratić.

Dom naroda parlamenta BiH sutra bi trebalo da razmatra izmjene Zakona o PDV-u.

About Author

Visits: 7