kolegijum26-4Foto: V. Ševčuk

Naredna, 28. redovna sjednica Skupštine Grada zakazana je za srijedu, 15. maj sa početkom u 9.00 časova.

Na dnevnom redu, ovaj put će se naći izgradnja kolektora na rijeci Crkvenoj, a gradonačelnik Draško Stanivuković je poručio kako je i ovaj put dio odbornika SNSD-a htio da skine ovu odluku sa predloženog dnevnog reda za narednu sjednicu.

-Opet je dio SNSD-a imao namjeru da skinu izgradnju parka, jer im se očigledno ne dopada da Banjaluka ima parkove, što smo i navikli. Par puta su govorili kako su za izgradnju kolektora na rijeci Crkvenoj, a opet su glasali su da se ne grade. Banjaluka treba da zna da su odbornici SNSD-a portiv izgradnje kolektora. Ipak, ja želim da zahvalim svim odbornicima koji to nisu podržali i ovo je prva sjednica Skupštine Grada na kojoj će se naći ova tačka. Ukoliko ova Odluka na sjednici dobije potrebnu podršku, mi možemo početi sa gradnjom kolektora već na ljeto – kazao je gradonačelnik.

Dodao je i to kako su pojedini odbornici SNSD-a predložili i skidanje tačaka sa predloženog dnevnog reda, a koje se tiču izgradnje puta u Česmi i Motikama.

-Mi za ove projekte imamo obezbiješena sredstva, rapsisali smo javnu nabavku, odabrali smo izvođačaa radove. Riječ je o jednoj tehničkoj grešci u budžetu, zbog koje oni pokazuju da ne žele da finansiraju ovaj projekat – kazao je gradonačelnik.

Dodao je i to kako će odbornici danas u 11:30 časova imati i vanrednu sjednicu Skupštine Grada, na kojoj će se naći Prijedlog odluke o novčanom ulaganju u JP „Akvana“.

-Radi se o tehničkoj stvari. Išli smo na reporogram poreskih obaveza u ovom javnom preduzeću, ali ta odluka nije usvojena na prošloj sjednici. Riječ je o dokapitalizaciji, tako da danas imamo vanrednu sjednicu, kako bi dali sredstva preduzeću „Akvana“ da izmire svoje obaveze. Sjednica će biti oko tih tehničkih stvari, jer nam je ideja da za radnike ovog preduzeća izmirimo sve poreze i doprinose prije nadolazećih praznika. Postoji volja da se ova odluka usvoji – kazao je gradonačelnik.

About Author

Views: 17