trivic-doncic

Odlazim na Kostreš gdje sam sa saborcima bio na prvoj liniji odbrane Republike Srpske, na kojem sam ratovao upravo sa ozloglašenom 103. HVO brigadom i regularnom hrvatskom vojskom, a koju je predsjednik Hrvatske Milanović odlikovao u Derventi uz znanje i ćutanje režima, izjavio je ovo Radislav Dončić, narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta.

On dodaje da su osim toga što je ćutao režim, ćutali tada i gotovo svi predstavnici boračkih udruženja, a posebno BORS.

– Stoga ću na Kostrešu, zajedno sa saborcima, provesti određeno vrijeme u šatoru kako bih ukazao na katastrofalan položaj boračke populacije, te podsjetio na sramno odlikovanje koje se desilo na teritoriji Republike Srpske – kazao je Dončić. 

– Nakon toga, sa svojim saborcima, doći ću u Banja Luku i vlastima iznijeti jasne zahtjeve u cilju poboljšanja boračkih kategorija, prije svega povećanje boračkog dodatka na 7 KM, a da bi to bilo moguće, mora se izvršiti i revizija boraca Vojske Republike Srpske da bismo znali ko su bili stvarni borci, a ko ne – istakao je Radislav Dončić.

– Živimo u društvu potpuno okrenutih vrijednosti: o stranim plaćenicima pričaju oni koji su jedini na vlast došli tim putem, o patriotizmu i odbrani samo njima znanih granica govore oni koji nisu bili tu kada se branila Republika Srpska – rekla je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Ona je dodala da je režim borce ponizio do mjere da se mora izaći iz okvira standardnog političkog djelovanja.

– Ovakvim akcijama ćemo pokazati da smo spremni da ih na svaki način istjeramo na čistac i da nam kažu šta za njih predstavljaju borci: samo glasačku mašineriju ili ljude kojima se Republika Srpska skoro 28 godina nakon rata, u miru mora dostojanstveno odužiti za slobodu koju živimo danas – istakla je Trivićeva.

Ona je rekla da pojedini predstavnici boračkih udruženja češće pominju ime i odbranu Milorada Dodika, nego status boraca, pa ih pita da li se oni bore za Dodika ili za borce koje predstavljaju.

– Ipak vjerujemo, da će mnogi borci, nevezano za predsjednike boračkih udruženja, podržati akciju Radislava Dončića i pridružiti mu se u njegovim nastojanjima. I ne samo borci, nego mnogi nezadovoljni građani kojih je u Republici Srpskoj, nažalost, veliki broj – zaključuje Trivićeva. 

About Author

Visits: 12