stanivukovic-4falcon

Na tvrđavi Kastel održava se drugo izdanje trke sa preprekama „4Falcons“, a jedan od učesnika je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Ovaj događaj okuplja blizu hiljadu takmičara iz BiH i regiona, koji će takmičarskim duhom pokušati da pomjera svoje granice izdržljivosti, spretnosti i vještina.

Gradonačelnik je kazao da je sportska aktivnost dio njegovih životnih navika.

-Ovo je i način kako prevazilazim svakodnevne izazove koje imam na dužnosti kao prvi čovjek grada. Radi se o operativnom poslu gdje se svaki dan susrećem sa različitim izazovima i naravno to je posao koji traži dinamiku i da bi čovjek bio i mentalno spreman, pored jedne duhovnosti, potrebno je da se bavi i sportom. Volim trčanje i često govorim da su drevni Latini rekli da ako čovjek hoće da bude zdrav neka trči, ako hoće da bude pametan da trči, da izgradi krakter da trči i u suštini to je jedna vještina koja pomaže u mnogo čemu – kazao je on.

Kako je istakao, ovo je i specifična trka koja ima i prepreke koje treba savladati i koja iziskuje određenu fizičku spremnost, te da je posebna čar što se trka održava na tvrđavi Kastel.

Naime, Grad Banja Luka je putem Kalendara turističkih manifestacija, koji je usvojen na Skupštini Grada, podržao održavanje sportske trke „4Falcons“ na tvrđavi Kastel. Osim toga, podršku za trku Grad je dao i kroz ustupanje prostora tvrđave, dok je za samu organizaciju događaja, zabavne i popratne sadržaje zadužen organizator.

About Author

Views: 17

Leave a Reply