Topic

Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a najavio da će odbornici iz stranaka koje čine skupštinsku većinu, a koji su se odazvali jutrošnjem pozivu gradonačelnika da  prisustvuju nastavku zasjedanja Skupštine grada dobiti, kako je ranije i najavljivao u medijima – crveni karton.

Neću vam reći ko, vidjećete to u narednom periodu, svakako da ćemo mi imati nastavak saradnje sa svim koalicionim partnerima, mislim da crveni karton neće dobiti političke partije koje čine koaliciju, već će ga dobiti pojedini odbornici koji čine skupštinsku većinu.

Oni su prešli crvenu liniju, bar što se tiče SNSD-a i mi ćemo prema pojedincima tako nastupati. Oni viđe neće biti dio skupštinske većine. Ja nisam rekao da ćemo dijeliti crvene kartone strankama koalicije, ali se svakako neki pojedinci više neće naći za okruglim stolom oko skupštinske većine, koju okuplja SNSD – rekao je Topić ne precizirajući o koji se tačno odbornicima radi, i iz kojih stranaka dolaze.

Govoreći o izjavama Marinka Umičevića, koje su posljednjih dana bile potpuno drugačije od stavova predsjednika Gradskog odbora stranke  dr Vlade Đajića, Topić je naglasio da neće biti nikakvih sankcija protiv odbornika Umičevića te da je SNSD velika stranka koja dozvoljava različita mišljenja dematujući pojedine napise da je stranka duboko podijeljena te da u njoj ne postoji nikakav sukob tzv Dodikovu i Đajićevu struju.

On je na kraju naglasio da odbornici više ne mogu malteretirati ni novinare ni građane, te da će upravo jedan od njegovih prijedloga na nekom od narednih sastanaka Gradskog odbora stranke, da se usvoji rebalans budžeta za 2023. kako bi  se onda time konačno pozabavili  sudovi. Time bi se konačno stavila tačka na cijelu ovu farsu, zaključio je Topić koji je naglasio da je prema svemu do sada viđenom, usvajanje rebalansa budžeta grada za proteklu godinu, po njegovom mišljenju – nezakonito.

About Author

Visits: 13