ljubo-25-1-1

Četvrtak, 25.01.2024., 14:40

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka optužio je Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke da je sinoć i jutros vršio pritisak na odbornike da se odazovu sjednici i da glasaju.

Ja sam pitao odbornike kako misle predsjedavati sjednicom kada sam ja tu, a nisam zakazao. Oni su rekli da ne znaju – objasnio je on.

Dodaje da je sjednica nelegalno zakazana te da je i sam Stanivuković shvatio da će svi dobiti krivičnu prijavu, te su dojavili bombu da bi manipulisao.

– Onda su optužili mene i Đajića, ja ih molim da vrate kamere kada sam rekao da će doći policija da prekida sjednicu. Vidio sam policiju ispred koja mi je rekla za dojavu o bombi te sam se vratio i rekao da dolazi policija – tvrdi on, te dodaje da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Stanivukovića zbog ovakvih optužbi.

– Svi vidimo u kakvom paklu živimo zbog ovakve gradske administracije – zaključio je on.

Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a pozvao je MUP RS da ispita sve okolnosti, s obzirom da su danas stizale obostrane optužbe.

– Svi smo potreseni i ovakvi događaji ne trebaju Banjaluci. Odgovorno tvrdim da je današnji nastavak sjednice nezakonit, bila je inicijativa 18 odbornika, ali ja nisam dobio poziv na sjednicu na današnji dan već 1. feburara – rekao je on.

Dodao je da nisu svi odbornici ni došli danas, samo njih 15, te su imali kvorum, ali ne i dovoljno ruku za glasanje i usvajanje tačke, gdje je potrebno 16 odbornika.

About Author

Visits: 3