nenad-stevandic-us

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da samo kroz jedinstvo Republika Srpska može biti odbranjena i odbijen svaki napad.

Tokom obraćanja na svečanom prijemu povodom osam godina postojanja i rada stranke, Stevandić je poručio da je Ujedinjena Srpska brzo ostvarila svoj parlamentarni status.

Prema njegovim riječima, došlo je vrijeme da se Republika Srpska suočava sa novim izazovima koji će se poklopiti i sa lokalnim izborima naredne godine.

“U očekivanju novih napada koji se odnose na finansijsku stabilnost Srpske, njen ustavni poredak i bezbjednost, institucije i funkcionere, te napade koji neće stati i to turbulentno vrijeme moraćemo prolaziti zajedno”, istakao je Stevandić.

On je dodao da se vrijednost mora temeljiti na tradiciji, što Ujedinjena Srpska pokazuje sa svojim mladim članovima koji njeguju takve vrijednosti.

Stevandić kaže da se tradicija ne smije zaboraviti, kako slavska, tako i porodična.

Predsjednik Ujedinjene Srpske je naglasio da ova stranka ima nekoliko gradonačelnika, poslanika u parlamentu Srpske, predsjednika Skupštine.

“Mi nismo koketirali sa opozicijom, ni pregovarali sa strancima i uvijek smo jasno i glasno iznosili svoje stavove, sve na bazi poštovanja”, zaključio je Stevandić.

Čestitku povodom osam godina rada Ujedinjenoj Srpskoj uputio je predsjednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, koja je pročitana na svečanom prijemu, a u kojoj je navedeno da je duboko ukorijenjeno čvrsto prijateljstvo koje se odnosi na vrijednosti koje dijele, a to su očuvanje mira i težnja ka boljoj budućnosti.

Svečanom prijemu u Banskom dvoru u Banjaluci povodom osam godina postojanja i rada Ujedinjene Srpske prisustvuju republički zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora, gosti iz regiona i inostranstva, kao i koalicioni partneri.

About Author

Visits: 5