neda-gavrić

VIŠESTRUKO nagrađivana banjalučka književnica, novinarka i urednica Neda Gavrić promovisaće svoju prvu knjigu proze pod nazivom “Kakav princ, takva i bajka” 1. decembra u 19 časova u Banskom dvoru.

Posebno priznanje za pisanje kratkih priča u zbirci „Kakav princ, takva i bajka“ stiglo je na 6. Drinskim književnim susretima, a Neda Gavrić je pisala prozu koja odiše životom, zrenjem, ali i utkanom duhovnošću i muzikalnošću iz koje je preuzimala inspiraciju želeći da čitaoce navede da otkriju radost života i u najvećim nedaćama. Prvi čitaoci su za Nedinu knjigu rekli da je „lijek za dušu“ koji im je dao smjernicu ka vjeri, nadi i ljubavi koja se regeneriše kroz bol, a zvanična promocija knjige biće održana 1. decembra u 19 časova u Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci koju publika s nestrpljenjem očekuje.

Posebnu čar Nedinoj promociji dale su i poznate muzičke zvijezde kroz svoja kratka videa kojim pozivaju na jedno prekrasno druženje.

Osim Nede Gavrić, autorke, promociji knjiće će prisustvovati i recenzenti Velimir Savić i Dejan Spasojević. Moderator promocije je glumica Ljiljana Čekić, a svoj doprinos književnoj večeri daće i glumica Radenka Ševa i članovi Ansambla „Vrbaska svita“ koji će biti zaduženi za muzički dio programa.

– Željela sam da ova promocija knjige izgleda kao gledanje emisije uživo. Malo ćemo razgovarati o knjizi, malo ćemo čitati neke dijelove, a biće i zanimljiva muzička pratnja sa svojim programom. Nadam se da će publika uživati i svi emotivni ljudi koji vole umjetnost.

Neda Gavrić je godinama afirmisana spisateljica i članica Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije koja je do sada objavila tri zbirke poezije: “ Devojački san“, “ U beskraju nežnosti“ i “ Hram ljubavi”. Posebno karakteristična je crta humanosti u njenom radu i sav dosadašnji prihod od prodaje knjiga poklonjala je Udruženjima roditelja djece sa posebnim potrebama. Dobitnica je Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učestvovala je na mnogo Međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope, a 2020. godine upisana je u Registar umjetnika Republike Srpske. Takođe, njene radove objavljivali su i „ Književna radionica Kordun“ i „ Žrnov“. Osim književnog, ona se bavi i novinarskim poslom. Urednica i voditeljka TV emisije „Stil“ i „Razgovaraonice sa Nedom“.

About Author

Visits: 48