drasko-29-1-1

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, danas je pozvao šefove klubova odbornika u Skupštini grada da u srijedu sjednu i dogovore se oko narednog redovnog zasjedanja gradskog parlamenta, a kako bi se usvojile bitne odluke na koje se čeka 60 dana.

Mi smo prije 60 dana Skupštini grada dali oko 60 tačaka dnevnog reda. Nije jasno zašto nema redovnih sjednica. Šaljem inicijativu da u srijedu u 11 časova svi zajedno sjednemo i održimo sastanak te se dogovorimo oko redovne sjednice. Neke od najvažnijih tačaka koje smo pripremili su studije javnog prevoza. Kada se to usvoji javni prevoz će biti jeftiniji za 20 odsto – kazao je Stanivuković.

Kako navodi, još jedna bitna tačka je prijedlog odluke o subvencija javnog prevoza.

– Time bi pojedinačna karta bila 1.5 KM, a sve ostale će biti minimalno 20 odsto jeftinije. Slijedi prijedlog da grad novčano pomogne srednjoškolce i studente koji su oboljeli od dijabetesa. Isto tako Banjaluka očekuje odluku o izgradnji kolektora, ali i brojne druge. Šaljemo ovu inicijativu predsjedniku Skupštine grada i čekamo odgovor – kazao je Stanivuković.

About Author

Visits: 3