Drasko Stanivuković

“Ako se usvoje ovi amandmani Akvana će raditi još nekoliko dana, do doslovno rečeno stečaja, jer dugove ne može vratiti”, rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je sve radnike oštećene predloženim amandmanima skupštinske većine da dođu sutra na protest ispred Gradske uprave u 9 časova prije sjednice Skupštine grada.

Kako je naveo, dao je rok danas do 16 časova da skupštinska većina odustane od pojedinih amandmana, među kojima su i oni zbog kojih će biti onemogućen rad Akvane i Gradskog olimpijskog bazena.

– Ja pozivam sve radnike Akvane, sve korisnike Gradskog olimpijskog bazena da sutra prije sjednice dođu ispred Gradske uprave Banjaluka, jer po ovome sada Akvana će raditi još nekoliko dana, do doslovno rečeno stečaja, jer dugove ne može vratiti – ističe Stanivuković.

Stanivuković je rekao da odbornik SNSD-a Srđan Amidžić ne govori istinu.

– Sramonto je , lažno i bezobrazno ono što tvrdi profesor Amidiž. On kaže da mu gradonačelnik i Gradska uprava nisu dostavili prijedlog u kom pravcu će ta sredstva biti utrošena. Ljudi ta sredstva trošimo da se vrati dug koji je prethodna gradska administracija napravila na čelu sa SNSD-om. Morate vratiti dug ako želite da Olimpijski bazen i Akvana funkcionišu. Sud je jasan.  Ako to ne uplatite, Novotekst ima pravo da se ukljinjiži na imovinu, onda morate kao Grad to otkupiti, ali pare morate dati prije ili kasnije – pojasnio je Stanivuković.

Pored ovog, u opasnosti su, prema njegovim riječima radnici civilne zaštite, vatrogasci i radnici informacionog sistema.

Takođe, naglašava da ne pristaje da se gradu sa budžeta skine porez na nepokretnosti.

– Ako nam uzmu porez na nepokretnost mi nećemo imati kapacitet i mandat da podržimo niz projekata u gradu, a tu mislim na multinfunkcionalnu dvoranu – kazao je on.

About Author

Visits: 51

Leave a Reply