drasko-skupstina

Nakon pauze od osam dana napokon su nastavili jednu od tri započete sjednice, te raspravljali o kreditnom zaduženju za vodovodni sistem Banjica, kazao je ovo Bojan Kresojević, gradski menadžer.

Kako je izjavio Bojan Kresojević, ovo je kreditno zaduženje bi riješilo veliki problem mještana Manjače.

– Ja garantujem da ne bi išli u kreditno zaduženje da nemamo nasljeđena zaduženja – dodao je on.

Što se tiče amandmana Ljube Ninkovića, predsjednika skupštine kojim bi se smanjio prihod od poreza na nepokretnosti za 50 odsto, Kresojević je rekao da bi se na ovaj način nanijela šteta građanima koji ne bi mogli ostvariti svoja prava, a najveću korist bi imali bogati.

Pet odsto građana sa najvećom imovinom plaća porez u istom iznosu koliko preostalih 95 odsto građana – zaključio je gradski menadžer

Gradonačelnik Draško Stanivuković, rekao je da je potrebno milion KM da bi se riješio problem Banjica.

– Odmah nakon usvajanja ove tačke mi možemo izabrati izvođača, te bi do ljeta bilo sve riješeno – rekao je on, te dodao da ga je iznenadio amandman Ljube Ninkovića, predsjednika Skupštine.

Ovo nije dobro zbog prihoda grada. Prihodi treba da se povećavaju, a ovaj amandman neće biti dobar ni za Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, i mnogim institucijama, ali i građanima – naveo je on, te se nada da će biti usvojena studija javnog prevoza.

– Ipak ona nema smisla kada subvencije nisu usvojene – istakao je on.

Bojan Pećanac, odbornik SNSD, istakao je da su raspravljali o tri tačke dnevnog reda.

Istakao je da je najbitnija tačka upravo problem sa vodom na platou Manjače. Došli smo u situaciju da olako govorimo o cijeni projekta. Nismo dobili odgovor na pitanje da li je dosta milion KM da se riješi ovaj problem – rekao je on, te dodao da se raspravljalo i o porezu na nepokretnosti.

About Author

Visits: 1