drasko-skupstina

Prethodne tri godine sam im davao budžet doslovno na gotovo, sa planom svih kapitalnih infrastrukturnih projekata za koje mi u Gradskoj upravi kroz sve strateške dokumente koje imamo smo sigurni da ih treba raditi. I dobijali smo ogromne kritike, vidite gradonačelnik nas ništa ne pita, iako mi tu ne pitamo ni sebe, već postoje planska dokumenta koja su trasirala razvoj grada za deset godina. Sada kada sam ih poslušao, izrazivši spremnost da i predstavnici skupštinske većine učestvuju u kreiranju kapitalnih projekata, čini se da ni to nije dobro, kazao je komentarišući konferenciju za novinare predsjednika Skupštine grada Ljube Ninkovića i šefa kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Dragoslava Topića.

On je naglasio da rebalans budžeta nije moguć bez kratkoročnog kreditnog zaduženja u visini do 6 miliona maraka, namijenjenog prvesntveno za potrebe Doma zdravlja i Centra za socijalni rad.

Bez kratkoročnog kredita koji proširuje okvir budžeta nije moguće rjeđavanje gorućih pitanja. Prije svega Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, naglašava Stanivuković, podsjetivši predstavnike skupštinske većine da realokacija sredstava sa drugih budžetskih stavki jednostavno nije moguća jer su sredstva za infrastrukturne projekte već utrošena ili rezervisana kazao je Stanivuković i dodao:

-Ja sam sve odbornike pozvao da pokažu ozbiljnost, da pokažu odgovornost prema radnicima Doma zdravlja, prema platama radnika, da pokažu odgovornost prema Centru za socijalni rad, prema Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, prema prevoznicima prema kojima Grad treba da plati doznake za subvencije, prema penzionerima, ako ne bude proširivanja okvira budžeta, mi sve ovo što sam naveo ne možemo isplatiti – naglasio je Stanivuković.

On je dodao da je sa predstavnicima pojedinih političkih partija koje čine skupšptinsku većinu već razgovarao i dobio uvjeravanja da će podržati rebalans budžeta za ovu godinu kao i prijedlog budžeta grada za iduću godinu uz određene amandmane.

About Author

Visits: 7