drasko-penzioneri

Na inicijativu Udruženja penzionera grada Banjaluka, gradonačelnik Banjaluke  Draško Stanivuković sastao se sa predstavnicima ovog udruženja u cilju rješavanja pitanja besplatanog javnog prevoza.

Kako je kazao Stanivuković, besplatan javni prevoz je politika od koje niko nema pravo da odustane, jer to unapređuje i olakšava život penzionera u našem gradu i njihova podrška za ovu politiku se podrazumijeva.

– Umjesto čekanja u redovima svakog mjeseca i izdvajanja novca za kartu, penzioner dobija besplatnu godišnju kartu i ovo je zasigurno jedna od najvažnijih politika koje želimo sprovesti u djelo- istakao je Stanivuković, pojasnivši da priča da se penzionerima uz penziju isplati 15 KM nema smisla jer i cijene karata variraju zavisno od mjesta iz kojeg neko putuje.

Dodao je da kroz ove politike penzioner, ali i svako lice starosne dobi preko 65 godina uživa doživotno pravo na besplatan prevoz i na znatno jednostavniji način pribavlja godišnju kartu koja mu omogućava da lakše dođe iz jednog do drugog dijela Banjaluke.

Takođe je istakao da je Grad opredjeljen da radi na osnaživanju svojih komunalnih usluga, među kojima vodosnabdijevanje, grijanje, ali i javni prevoz.

Želimo da ojačamo naše usluge i na ovaj način ne samo da podržavamo penzionere, već radimo na konceptu razvoja javnog prevoza. Kroz veće subvencije koje dodjeljujemo omogućavamo pojeftinjenje karata, iz čega očekujemo veći broj putnika, a samim tim i veći broj polazaka i naravno više novca za kupovinu novih autobusa – pojasnio je Stanivuković.

Stanivuković je još jednom pozvao sve odbornike da podrže ovu odluku koja donosi boljitak svim Banjalučanima.

– Ovu odluku možemo usvojiti bez ikakvih komplikacija i zato pozivamo sve odbornike da podrže subvencije i omoguće penzionerima besplatan prevoz – rekao je Stanivuković, te najavio da će ukoliko se opstrukcija nastavi pozvati sve penzionere da javno iskažu podršku ovoj politici.

Kako je pojasnio, ova odluka blokirana je na Komisiji, koja ne dozvoljava da se ova odluka nađe na sjednici.

– Za četiri godine urađeno je najviše za kategoriju penzionera. Ovo pravo svaki penzioner ali svi ljudi stariji od 65 godina uživaće doživotno, uz jedinu obavezu da katru obnave jednom godišnje – zaključio je on.

 

Predsjednik Udruženja penzionera grada Banjaluke Zoran Uletilović istakao je da je svaka podrška penzioneru značajna i da odluka o besplatnom prevozu treba da bude usvojena u Skupštini Grada.

– Udruženje penzinera grada Banjaluke apsolutno podržava odluku da penzioneri dobiju besplatan javni prevoz. Na godišnjem nivou na taj način penzioneri će uštediti jednu penziju i to je značajno svakom penzioneru – istakao je on.

Uletilović je pozvao predsjednika Skupštine da se sastane sa predstavnicima Udruženja i da im pojasni zbog čega je ova odluka blokirana.

– Mi smo nestranačko udruženje i ovom prilikom pozivam predsjednika Skupštine Grada, ali i svakog odbornika bez obzira kojoj političkoj opciji pripada da se sastanu sa nama kako bi se penzionerima omogućila ova olakšica – zaključio je on.

About Author

Visits: 4