medjunarodni-sajam-turizma-banjaluka

Međunarodni sajam turizma, na kome je svoju bogatu ponudu izložilo više od 150 direktnih izlagača, otvoren je u dvorani „Centar“.

U ova tri dana koliko će biti otvoren Sajam, posjetioce očekuju i sajamski popusti, degustacija raznih delicija, mnoga iznenađenja poput nagradnih igara i slično.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je prisustvovao otvaranju Sajama, uz čestitke organizatorima na organizaciji ovog događaja, poželio je dobrodošlicu svim izlagačima, izrazivši zadovoljstvo što posjetioci imaju priliku da na jednom mjestu vide ponudu iz zemalja u okruženju, Srbije, Hrvatske, Slovenije, ali i Turske.

– Hoteli, banje, hotelske grupacije, opštine, gradovi – predstaviće ono svoje najljepše. Banja Luka je mjesto susreta, mjesto odakle naši ljudi vole da odu u druge krajeve i da se opet vrate, ali isto tako Banja Luka je sjajan doamćin – kazao je Stanivuković.

Pozvao je sve one koji još nisu bili u Banjoj Luci da nas posjete, te istakao da je ovo i odlična prilika da se naš grad predstavi svima onim koji su došli ovdje da predstave svoje ponude.

– Banjaluka je oborila sve rekorde posjećenosti unazad tri godine. I ovu 2024. godinu dočekali smo na najspektakularniji način. Banjaluka stalno povećava svoju i turističku, gastronomsku i svaku drugu vrstu ponude. Dobićemo nove hotelske sadržaje, imaćemo dodatne smještajne kapacitete, a ono što je važno reći jeste da ćemo ove godine dobiti potpuno nova mjesta koja možemo predstaviti ljudima koji ovdje dolaze, počevši od najljepših oaza uz Vrbas, parkova, šetališta, spomenika, vidikovca do svega onog što će krasiti Banju Luku – naveo je Stanivuković.

Ove godine, kako je kazao počeće i gradnja najvećeg i najluksuznijeg hotela u regionu, hotela „Palas“ – i po tom pitanju Banja Luka će napraviti pomak.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Denis Šulić izrazio je zadovoljstvo time što je Banja Luka domaćin najvećeg sajma, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH.

– Sajam je poprimio regionalni karakter. Drago mi je da smo mapirali Banju Luku i Republiku Srpsku kao centar regije što se tiče turističke ponude – kazao je Šulić.

 

Direktor Turističke organizacije grada Banje Luke, Dragana Vukliš naglasila je da je ovo prilika za Turističku organizaciju da sa drugim organizacijima i agencijama, koji su učesnici na ovom sajmu ostvare značajne kontakte za razmjenu iskustava i učešće u projektima.

– Banjaluka nudi mnogo toga, od manifestacionog do adrenalinskog turizma. Imamo bogatu gastronomsku ponudu i zaista možemo mnogo toga da ponudimo – navela je Vukliš.

Predstavnik Turističke organizacije Herceg Novi, Vasilije Ćuković rekao je da im je drago što Herceg Novi drugi put učestvuje na Sajmu.

– Možemo da ponudimo primorski i planinski turizam, te bogatu gastronomsku ponudu – kazao je on.

Međunarodni sajam turizma u Banjoj Luci održava se u organizaciji kompanije “RS Consulting and Trade“ uz institucionalnu podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i Grada Banje Luke kao domaćina.

Sajam u dvorani “Centar” otvoren je do 3. marta i zainteresovani ga mogu posjetiti u periodu od 10 do 18 časova. Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

About Author

Visits: 7