SPS Konvencija

Kampanju smo započeli veličanstvenim skupom u Banjaluci, a završićemo je pobjedničkim slavljem jer će SPS biti pobjednik ovih izbora, poruka je sa predizbornog skupa Socijalističke partije Srpske koja je večeras održana u Sportskoj dvorani Oblićevo u Banjaluci. SPS je predstavila kandidate i nosioce liste “SPS – Socijalistička partija Srpske – Goran Selak” za sve izborne jedinice u Srpskoj, kao i kandidata za predsjednika Srpske Neđu Đurića, a gosti SPS su bili predsjednik Pokreta Socijalista i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sa delegacijom, kao i predsjednik Saveza penzionera i potomaka i osnivač i prvi predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske Dragutin Ilić.
Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak poručio je da je ponosan na sve što su članovi SPS postigli u protekle dvije godine koliko postoji SPS. Selak je poručio da je uvjeren u još jedan istorijski rezultat SPS, te da će nakon izbora SPS sa još većim kapacitetom nastaviti da se bori za narodne politike.

– Ponosam sam na sve vas, jer znam šta smo sve zajedno prošli od 12. marta 2020. godine. Stali smo rame uz rame i dobili smo povjerenje građana u 23 lokalne zajednice gdje imamo svoje predstavnike u parlamentma. U Banjaluci smo radom i rezultatima postali treća partija po snazi. U ove izbore idemo još jači, sa programom Srpska iznad svega i sa najboljim kandidatima. Već sada znamo da bez podrške SPS neće biti moguće formirati buduću Vladu. SPS nema šefove ni u tajkunima ni u stranim ambasadama. Mi odgovaramo samo narodu Republike Srpske. Naša politika i naš program je Srpska iznad svega i ponosan sam što imamo podršku i Saveza penzionera i naše braće iz Srbije – istakao je Selak.

Predsjednik Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin u obraćanju je istakao da je Srpskoj i Srbiji potrebna ljevica koja brine o socijalnoj pravdi, ali i o nacionalnim ciljevima.
– Imamo pravo i obavezu da budemo jedinstveni i okupljeni. Ne vjerujte da iko drugi može da brine o vama i da vas voli kao što vas voli Srbija. A znam da niko ne voli Srbiju, kao što je voli Republika Srpska – poručio je Vulin.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred Socijalističke partije Srpske Neđo Đurić pozvao je građane da podrže politike SPS i da učestvuju u promjenama koji slijede.
– Ne želim da nam Republika Srpska ostane pusto ostrvo. Želim da pošljem poruku da je istinski patriotizam da nam djeca uče naš jezik, da ovdje živimo i radimo i da sami gradimo budućnost. Treba nam jedinstvo srpskog naroda. I da niko više nema pravo da dijeli Srbe na patriote i izdajnike. Insistiraćemo da u narednom priodu jačamo Srpsku a ne da je rasprodajemo. Po prirodnim resursima smo najbogatiji u Evropi, a po svim drugim parametrima smo na poslljednjem mjestu. To ćemo da promijenimo. Znanje i struku ćemo uvesti na velika vrata, jer to od nas traži narod – rekao je Đurić.

About Author

Hits: 22

Leave a Reply

%d bloggers like this: