piskavica-pomen-borcima

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je u Mjesnoj zajednici Piskavica pomenu i polaganju cvijeća u znak sjećanja na 64 borca, koji su dali život za izgradnju Republike Srpske.

-Naša zemlja nastala je na prahu kostiju onih koji su svoj život dali za nas i našu slobodu. Da nije bilo njih i njihove žrtve ne bi bilo nas. Zato smo dužni da čuvamo sjećanje na njih i redovno posjećujemo mjesna spomen-obilježja, koja svjedoče o velikom stradanju našeg naroda u proteklom ratu – rekao je gradonačelnik.

Istakao je danas takođe važan dan, jer kako je kazao – danas je počelo izlijevanje temeljne ploče za Centralno spomen-obilježje.

-Radovi idu dobrom dinamikom. Do narednog Vidovdana imaćemo izgrađeno Centralno spomen – obilježje. Čekamo ga 30 godina i naredne godine biće ispunjena još jedna naša zavjetna dužnost. Na dobrom smo putu, radimo ono što treba i do sada smo uspjeli da savladamo sve prepreke i izazove – poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Boračke organizacije grada Banje Luke, Goran Rogić kazao je da su borci Republike Srpske dali odlučujući doprinos u stvranju Republike.

-Nažalost, mnogi od njih su ugradili svoje živote u temelje Republike. Čuvanjem uspomene na te naše junake čuvamo ono što smo zajednički stvorili – Republiku Srpsku – kazao je Rogić.

U Piskavici su, istovremeno položeni i vijenci za poginule borce Narodno-oslobodilačkog rata.

Parastos u Zalužanima
Danas je i u Zalužanima služen parastos za poginule borce Vojske Republike Srpske sa područja te MZ. U ime Grada, vijenac su položili gradski menadžer Bojan Kresojević i šef Kabineta gradonačelnika Vladimir Grujić.

-Sjećanje na 115 naših junaka iz Zalužana, koji su Republiku stavili iznad svojih života. Vječna im slava, a nama svetinja koju moramo čuvati – poručio je gradski menadžer.

About Author

Hits: 3

%d