davor-d-2

Prije tačno šest godina, u noći 17. na 18. mart 2018. godine, u Banjaluci je nestao David Dragičević (21) čije je tijelo pronađeno nekoliko dana kasnije, 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave “Kastel” u Banjaluci.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, a predmet je u aprilu 2021. godine preuzelo Tužilaštvo BiH, međutim do danas nisu poznate okolnosti smrti mladog banjalučkog studenta, niti su uhapšeni osumnjičeni za ovo djelo.

Davidov otac Davor Dragičević danas je, povodom godišnjice od nestanka, organizovao konferenciju za novinare ispred Palate predsjednika u Banjaluci. Pokušao je da ispred ulaza u ovu insitituciju ostavi transparent sa natpisom “Ko je ubio Davida?”, ali su ga policajci u tome spriječili.

Danas se navršava tačno šest godina otkad se moj i Suzanin sin David, dijete ovog grada, nije vratilo kući ocu, majci, cuki, svom krevetu, nije se probudi u svojoj kući. On je 18. marta otet u centru Banjaluke – rekao je Davor.

On je danas izjavio da je u otmici učestvovalo službeno vozilo MUP-a RS marke “dacia”, te izjavio kako je vozilo nestalo i zatražio odgovore od policije RS na ove navode.

– David je ubijen. Sve ubice i zločinci su na slobodi –  tvrdi Davor.

S obzirom na to da se uskoro navršavaju tri godine otkada je ovaj predmet preuzelo Tužilaštvo BiH, Davor objašnjava da nema razlike u (ne)postupanju ovog kao i tužilaštava na nivou RS.

Danas je pokazao i rješenje iz Tužilaštva BiH kojim se odobrava njegov zahtjev za pristup informacijama o dosadašnjem toku istrage, ali nisu precizirane radnje koje su do sada preuzete.

 

Čekam odgovor sramnog Tužilaštva BiH. Ne budu li uradili posao, ja sam spreman da uradim posao za Davida i za njih, a poslije neka bude šta hoće. Jednom mora doći pravda u ovu državu, za djecu i za roditelje i za sve nas – dodao je Davor.

Još jednom je optužio brojne karike koje su do sada učestvovale u istrazi ovog slučaja za “udruženi zločinački poduhvat”.

About Author

Visits: 2