drasko-autoprevoz

Najmlađi sugrađani uživali su danas u prazničnoj vožnji sa Svetim Nikolom, a ovoj vožnji pridružio se i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je mališane obradovao paketićima uz poruku da je Banja Luka uvijek tu za svakog čovjeka, od mališana do penzionera.

Lijepo je na ovaj način da budemo prijatelji jedni drugima. Sveti Nikola je važan svetac i Banja Luka ga voli, djeca obožavaju i ove godine učinićemo ga posebnijim jer ćemo u okviru Zimzobala posebnim sadržajima naglasiti njegov značaj. Tako da je ovo jedna lijepa uvertira – poručio je gradonačelnik.

Ovom prilikom, najavio je da Grad priprema značajne poklone za naše građane – korisnike javnog prevoza u vidu povoljnijeg i besplatnog javnog prevoza.

-To će biti istorijski pomak u godini koja dolazi. Idemo ka tome da cijene karata za javni prevoz napravimo povoljnijim prosječno 25 odsto i preko toga, ali i da povećamo broj polazaka autobusa. Pripremamo se i za dodatne olakšice kada pričamo o putnicima koji će imati besplatan javni prevoz – kazao je gradonačelnik.

Napomenuo je da se uopšte radi i na podizanju kvaliteta pružanja usluga javnog prevoza, te da su u tom pravcu u okviru novog koncepta saobraćaja urađene i  platforme za autobuska stajališta, čime je omogućeno bezbjednije kretanje za bicikliste, ali i korisnike javnog prevoza.

-Postavili smo i nova autobuska stajališta, a u narednom periodu postavićemo još 60 novih stajališta širom prigradskih i seoskih mjesnih zajednica – zaključio je gradonačelnik.

Prazničnu vožnju organizovao je „Autoprevoz“, a u ime ovog preduzeća Dejan Mijić  kazao je da  ovu vožnju organizuju 15. put zaredom.

-I ove godine najmlađi su se družili sa Svetim Nikolom u pratnji Djeda Mraza, koji je vozio autobus. Tokom ove vožnje proveselili smo se sa našim putnicima i počastili ih prigodnim poklonima. Kao i prošle i ove godine, našu akciju podržala je Gradska uprava – kazao je Mijić.

Sveti Nikola je rekao da su i ove godine djeca bila dobra i da zaslužuju sve pohvale, a pohvale je uputio i gradonačelniku Banje Luke.

About Author

Visits: 3