poljoprivrednici-protest-gu-banjaluka

Banjalučki poljoprivrednici su se po najavi okupili danas  ispred Gradske uprave. Nekako paralelno sa okupom poljoprivrednika odjeknula je i vijest da je počela isplata dijela subvencija poljoprivrednim proizvođačima. Oni nam pak rekoše da to nije dovoljno te da očekuju da se njihov problem u cjelosti riješi.

Dok su jedni krivili isključivo gradonačelnika i Gradsku upravu, drugi su se obraćali predsjedniku Skupštine i odbornicima da usvoje rebalans jer se time kako kažu omogućavaju sve isplate. Pojedini rekoše da ni od resornog Ministarstva još ništa nisu dobili, te da i te isplate kasne. U svemu tome bilo je i teških riječi.

Na kraju, ipak, ponajviše zahvaljujući novinarima koji su tražili od poljoprivrednika da prije izjava smire tenzije, dobili smo izjave protagonista ovog skupa. Najprije se medijima obratio predsjednik Savjeta MZ Donja Kola Srđan Ćutković.

On je rekao je da su subvencije za poljoprivrednike potrošene na kružne raskrsnice, pješačke prelaze i nezakonito rušenje „Krajiške kuće“ gdje poljoprivrednici ne mogu da prodaju svoje proizvode.

Čedo Koprena iz MZ Karanovac i  Manojlo Dojčinović iz Bronzanog Majdana obratili su se svima, od republičkih do gradskih vlasti kako bi se konačno riješilo njihovo pitanje. Da im se konačno isplate subvencije.

Protest poljoprivrednih proizvođača je odmah po obraćanju medijima okončan,  u nešto mirnijem tonu nego što je to bilo  na samom početku, i sve u nadi da će političari konačno naći rješenje za neisplaćene podsticaje.

About Author

Visits: 4