Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, prisustvovao je današnjem sastanku sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem i odbornicima.

– Mi nemamo problem sa zakazivanjem sjednice, niko nije protiv njenog zakazivanja. Ja sam rekao da ću zakazati sjednicu nakon konsultacija, samo da ne mogu reći tačan datum u tom momentu. Gradonačelniku treba dati medalju za glumatanje – ispričao je Ninković.

Dodaje da će redovna sjednica biti odmah nakon konsultacije sa odbornicima.

– Pretvorio je Gradsku upravu u igraonicu, pa kada mu se otme igračka onda plače da mu se vrati – istakao je Ninković.

Ninković je ponovo naglasio kako niko, ni rukovodstvo Skupštine ni odbornici nisu protiv održavanja sjednice. Кako on dodaje još, na održanom sastanku bez konsultacija sa svim odbornicima nije mogao utvrditi tačan datum održavanja, a što će uraditi odmah po obavljenim konsultacijama, a što je Stanivuković prezentovao kao informaciju da skupštinsko rukovodstvo ne želi održavati sjednice.

– Jutros smo vidjeli i poljoprivredne proizvođače koji traže svoja sredstva, a koja su obezbijeđena te je priznao da nema novca, rekao je Ninković.

Кako on navodi danas se dokazalo da projekti poput kružne raskrsnice, farbanja mosta, pješačkih prelaza i nisu bili prioritet s obzirom da zbog navedenog ispaštaju mnoge kategorije u gradu među kojima se nalaze i sami poljoprivrednici.

Ninković je kazao kako se Stanivuković koristi svim mogućim sredstvima kako bi usvojio nezakoniti rebalans.

-Vidim da je pribavio određene papire kao i izjave nekih savjetnika predsjednika NSRS, a nama u sali je rekao da ima tumačenje rukovodstva Narodne skupštine da je moguće usvojiti rebalans. Кada sam ga pitao, dobro da li ste vi rekli rukovodstvu Skupštine da tumači zakone. Zar nije trebalo da zakonodavni organ uputi inicijativu prema NSRS i da ona kao autentični tumač zakona kaže svoje mišljenje onda je rekao pa da, da, imate to svuda objavljeno u medijima –  zaključio je  Ninković.

About Author

Visits: 5