pedeset-godina-borikFoto:Rec Production

Punih pet decenija dvorana Borik na usluzi je sportistima, rekreativcima, mjesto gdje su organizovane brojne manifestacije, sportske, zabavne, kulturni i muzički događaji.

Draženko Ninić će kaže dugo pamtiti suze radosnice iz dvorane Borik, jer je upravo na dan njenog otvaranja, te, sada već davne 2002. u svom Boriku postao šampion Evrope. 

Na današnji dan, prije 22 godine, postao sam profesionalni prvak Evrope. Beneš je postao 17 maja 1979, ja sam drugi kome je to pošlo ra rukom, tako da me vežu uspomene. A imam još jednu uspomenu, jer je moj sin Marko prohodao u dvorani Borik. Ide mojim stopama i mislim da će postići i bolje rezultate od mene.  Na današnji dan 2003, branio sam titulu Evropskog prvaka, i uspio sam – prisjeća se Ninić.

Emocije rade, ovo je zaista emotivan trenutak. Uprava SD “Borik” učinila je sve da se ovaj značajan jubilej dostojanstveno obilježi – kaže direktor JU SC “Borik” Nenad Talić.

Mi unazad već nekoliko godina spominjemo ovaj važan datum, i pričamo o njemu, a naša je želja da ovu cijelu godinu proslavimo na jedna značajan način,  onako kako to dolikuje “Boriku” i svim sportistima.  Ovaj značajan datum obilježavamo otvaranjem desete jubilarne izložbe u Muzeju sporta koja je i nazvana – 50 godina dvorane Borik. Emocije svakako rade i ja sam lično ponosan što smo u ovom period u dvorani “Borik” i što ćemo sa našim sportisitma obilježiti ovaj značajan  jubilej kako za samu dvoranu tako i za sportiste, grad Banjaluku, Republiku Srpsku, ali usudio bih se reći i za cijelu bivšu Jugoslaviju.

Povodom obilježavanja pet decenija SD “Borik”, uprava ovog hrama sporta priredila je izložbu koju će naši sugrađani i svi zainteresovani posjetioci moći pogledati sve do kraja ove godine.

About Author

Views: 15