jelena-trivic-kandidat

Danas je održana sjednica Gradskog odbora Narodnog frota Banjaluka, na kojoj je predstavljen dio programa za Banjaluku, te ozvaničena kandidatura Jelene Trivić za gradonačelnika Banjaluke.

Naš Program obuhvata pitanja i rješenja kao što su: privredni razvoj gdje smo riješeni da pokrenemo slobodnu ekonomsku zonu u Banjoj Luci; trajno rješavanje problema sufinansiranja djece u vrtićima; izradu socijalne karte Grada, kako bi više benefita dobijali oni koji su u stanju socijalne potrebe; donošenje urbanističkog plana kako bi se zaustavila divlja gradnja i mešetarenje građevinskim zemljištem; postavljanje kolektora i rješavanje problema deponije u Ramićima; javnost rada Gradske uprave, gradskih preduzeća i ustanova; borba protiv korupcije, posebno u oblasti javnih nabavki; izdvajanje više sredstava iz budžeta za sport i kulturu; profesionalizacija rada Doma zdravlja i drugih gradskih preduzeća i mnoga druga pitanja – izjavila je Dijana Ješić, generalni sekretar Narodnog fronta i odbornica u Skupštini grada Banja Luka.

Gradski odbor Narodnog fronta Banjaluka donio je jednoglasnu odluku da na predstojećim izborima Jelena Trivić bude kandidat za gradonačelnika ispred ove stranke.Zahvaljujem se Gradskom odboru Narodnog fronta na jednoglasnoj podršci. Evo sada je i zvanično ono što smo najavljivali već neko vrijeme. Vjerujem da imamo snage da se u teškim političkim okolnostima suprotstavimo dvijema vlastima u Banjoj Luci, od kojih je Banja Luka umorna. Na istim onim principima na kojima smo bili svih ovih godina, ulazimo i u ovu kampanju i to je naša ključna prednost u odnosu na konkurente. Mi se borimo za vrijednosti, oni se bore za pozicije moći. Dijana je rekla dosta toga iz programa, ja ću još obećati ono što je ključno da bi se bilo koja dalja mjera provela iz našeg programa, a to je da ćemo se odlučno obračunati sa kriminalom i korupcijom kao rak-ranama ovog društva. Pozivam sve istinske opozicione snage da se okupimo i da opet u Banjoj Luci odlučno kažemo NE režimu i njihovim kopijama – izjavila je u svom obraćanju medijima Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta i kandidat za gradonačelnika.

U nastavku možete pročitati kratku biografiju prof. dr Jelene Trivić:

Jelena Trivić je rođena 8.8.1983. godine u Banjaluci. Završila je Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, master studije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bolonji, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tokom 2007. godine radila je kratko u Balkan Investment banci, a od jula 2007. godine zaposlena je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, trenutno u zvanju vanrednog profesora. Objavila je do sada preko 45 referentnih naučnih radova, tri naučne knjige, te je učestvovala u brojnim naučnim i stručnim aktivnostima u zemlji i inostranstvu. Već 6 godina za redom, gostujući je predavač na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, na master studijama. Aktivno govori engleski i italijanski jezik.

Jelena Trivić u politiku je aktivno ušla 2017. godine, učestvovala je na izborima 2018. godine kada je kao kandidat za narodnog poslanika osvojila 5.100 ličnih glasova, te je bila narodni poslanik u desetom sazivu Narodne skupštine. Nakon toga, kao nosilac odborničke liste za Banja Luku 2020. godine osvaja 13.300 ličnih glasova, dok 2022. godine na izborima učestvuje kao kandidat za Predsjednika Republike, osvajajući zvanično 273.000 glasova uz činjenicu da stvarni i tačni podaci tih izbornih rezultata nikada nisu utvrđeni. U martu 2023. godine zvanično napušta PDP i osniva Narodni front, stranku koja 21. aprila puni svoj prvi rođendan.

Jelena Trivić živi sa suprugom Dejanom, sa kojim ima sinove Arsenija i Strahinju.

About Author

Views: 3