nevena-todorovic

Mamografski pregledi imaju izuzetan značaj u prevenciji i ranoj dijagnostici oboljenja dojke. Skrining mamografija, preventivni pregled koji se preporučuje ženama, ima za cilj otkrivanje promjena u dojci koje još nisu opipljive, omogućavajući ranu intervenciju i povećavajući izlječivost. Projekt “Za tvoje dobro”, koji već nekoliko godina dobija finansijsku podršku, ima za cilj podizanje svijesti o zdravlju žena i važnosti redovnih mamografskih pregleda.

Dom zdravlja u Banja Luci opremljen je najnovijom digitalnom tehnologijom za otkrivanje raka dojke, što omogućava ljekarima brzu i preciznu analizu rezultata. Zahvaljujući ovim naprednim instrumentima, ljekari mogu detaljno proučiti svaku mamografsku sliku i osigurati pravovremenu dijagnozu.

Okrugli sto na kojem su prisustvovali eminentni stručnjaci iz oblasti ultrazvučne i radiološke dijagnostike iz Republike Srpske i regiona svjedoči o angažmanu stručnjaka u unapređenju dijagnostičkih mogućnosti i razmjeni znanja u vezi s rakom dojke. Takvi skupovi doprinose unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite i pružaju platformu za razmjenu iskustava i najbolje prakse.

About Author

Visits: 225

Leave a Reply