Završena je i 18. vanredna sjednica Skupštine grada Banje Luke, a odbornici su podržali sve četiri tačke koje su se našle na dnevnom redu.

Komentarišući današnje dvije vanredne sjednice, gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako je, uprkos turbulentom danu, izuzetno zadovoljan današnjim sjednicama, na kojima su usvojene bitne odluke.

Dio odbornika, okupljenih oko neke nerazumne ideje, a to je da se ne podrže pitanja rješavanje radnika preduzeća “Akvana“ na kraju su pristali i da se to pitanje riješi.

Dakle, važno je reći da smo riješili pitanje radnika ovog preduzeća i da će imati plaćene sve poreze i doprinose, da će imati riješeno zdravstveno osiguranje. Moći će da se pripremaju za nadolazeću ljetnu sezonu, a nastavićemo i da uređujemo naš Gradski olimpijski bazen, da uređujemo naše preduzeće – kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako su na današnjoj sjednici podršku odbornika dobili i program za sport, te kalendari kulturnih i turističkih manifestacija.

To je značajno za Banju Luku. Svi oni događaji koji su najbolje ocijenjni dobili su potrebna novčana sredstva, te pozivam organizatore da sada punom parom krenu da pripremaju sve te događaje – kazao je Stanivuković.

Osvrnuo se gradonačelnik i na nagrade i priznanja koja se dodjeljuju povodom 22. aprila – Dan Grada Banje Luke.

– Ovim putem želim da čestitam svim dobitnicima nagrada. Želim da čestitam Milošu Vučeviću, kojem će priznanje Počasni građanin Banje Luke zaista značiti. Raduje ga skorašnji dolazak u Banju Luku. Čestitam i svim ostalim dobitnicima priznanja.

Kada već govorimo o Danu grada, želim da kažem da se na poseban način pripremamo za ovaj događaj. Svečana akademija će biti veličanstvena, a naš grad će biti prelijepo uređen, te ćemo sa svim našim sugrađanima proslaviti ovaj, za Banju Luku važan dan.

Svake godine dižemo ljestvicu u organizaciji, a tako će biti i ove godine – kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninković poručio je kako je takođe zadovoljan današnjim danom, u kojem su održane dvije bitne sjednice, a na kojima su usvojene bitne odluke.

– Danas smo odradili dvije vanredne sjednice. Usvojili smo nagrade i priznanja, odnosno izabrali sve one ljude koji će na Dan grada dobiti nagrade. Usaglasili smo se oko svega toga i drago mi je da nagrade idu prema ljudima koji su te nagrade i zaslužili.

Dodatno, van snage je stavljena i odluka o dodjeli zemljišta za obavljanje pogrebne djelatnosti na lokaciji u naselju Petrićevac. Usvojili smo i prijedlog programa razvoja sporta, što je takođe jedan važan dokument – kazao je predsjednik Skupštine.

Ninković je poručio i to kako je 18. sjednica Skupštine Grada značajna, jer je riješeno pitanje preduzeća “Akvana“.

Podsjećamo, danas su održane dvije vanredne sjednice Skupštine Grada, na kojima su riješena bitna pitanja za naš Grad.

About Author

Views: 1