ljubo-ninkovic

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković podnio je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno pribavljanja imovinske koristi za zaposlene u Gradskoj upravi, a na štetu gradskog budžeta, odnosno građana.

Ninković je nakon podnošenja krivične prijave protiv Stanivukovića ispred banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva rekao novinarima da će ići u Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske gdje će podnijeti zahtjev za inspekcijski nadzor nad isplatom plata zaposlenim u Kabinetu gradonačelnika.

– Time ću zaokružiti ovu priču u vezi sa platama, prepustiti nadležnim institucijama da rade svoj posao i nakon toga ćemo imati epilog – istakao je Ninković.

On je naveo da će, nakon što završi zvaničnu komunikaciju sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave na isti način, u vidu lične krivične odgovornosti, ići i prema ovlaštenim potpisnicima jer su, kako je rekao, zloupotrijebili ovlaštenja koja su dobili od gradonačelnika.

Govoreći o narednoj sjednici gradske Skupštine, Ninković je naveo da će naredne sedmice zakazati skupštinski Kolegijum.

Ninković je napomenuo da je Kolegijum taj koji utvrđuje prijedlog dnevnog reda i datum sjednice Skupštine grada.

About Author

Visits: 6

Leave a Reply