Ljubo-Ninkovic

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, zbog raspisivanja nove javne nabavke za izvođenje nepredviđenih radova na izgradnji osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u naselju Ada, vrijednosti oko 800.000 KM.

Ninković je ranije zatražio od gradske administracije  dokaze iz tenderske dokumentacije koji bi objasnili razlog za novu javnu nabavku, ali do danas ta dokumentacija nije stigla do njega.

– Danas sam podnio krivičnu prijavu, kao što sam i obećao, i očekujem da Tužilaštvo obavi svoj posao u skladu sa zakonom. Milada Šukalo i Boriša Mandić su neuspješno pokušali da brane gradonačelnika Stanivukovića, ali nisu pružili nikakve argumente koji bi osporili moje tvrdnje. Ovo je najveća pljačka Banjalučana tokom njegovog mandata. Nisam vidio reakciju Milade Šukalo i Boriše Mandića kada je gradonačelnik postavio slova na školu i poslao školi fakturu od 11.000 KM, govoreći da to treba da plati direktorica – dodao je Ninković.

Prema njegovim riječima, bez ikakve najave i pitanja gradonačelnik je raspisao novu javnu nabavku za osnovnu školu u Adi, koja već uveliko radi. Ističe da još uvijek nije dobio građevinsku knjigu i dnevnik te tvrdi da je Banjaluka “oteta”.

– Ovaj Grad je nažalost otet, kidnapovan, a mi građani smo postali taoci horu banjalučkih dječaka koji djeluju u svojim interesima. Oni mijenjaju saobraćajne trake kao da smo ovce, troše naš novac, poskupljuju parkinge, oduzimaju parking mjesta, vodu, grijanje, i dovode nas u nenormalnu situaciju. Krivičnom prijavom tražim od Tužilaštva da vrate zakon i red u Banjaluci te pokažemo da je Republika Srpska pravna država. Hor banjalučkih dječaka očigledno ne mari za zakone, nemaju stida i ne boje se Boga – poručio je predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Ljubo Ninković nakon što je u Okružnom tužilaštvu predao krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Podsjećamo, Gradonačelnik Stanivuković je raspisao novi tender za nepredviđene radove na školi u Adi, iako su ti radovi već bili obuhvaćeni postojećim projektom. Ninković je prethodno zahtijevao da Stanivuković dostavi građevinsku knjigu i dnevnik kako bi se provjerili zahtjevi izvođača ili investitora za ispravke koje su navedene.

– Ako takvih informacija nema u dokumentaciji, koju je trebao potvrditi nadzorni organ, Stanivuković svjesno obmanjuje javnost i pokušava da 800.000 KM sebi strpa u džep – zaključio je  Ninković.

About Author

Visits: 17