Daun

Dajte nam šansu, i vidjećete koliko možemo i koliko znamo. Tako su mališani sa Daun sindromom pokazali svoje umijeće i vještine u kuglanju. Tako je na specifičan način obilježen, po dvanaesti put, Međunarodni dan osoba sa Daun sindromom.  

Ove godine odlučili smo se da organizujemo takmičenje u kuglanju i da vidimo kako to ide našoj djeci i mladim. Poruka ovogodišnje manifestacije jeste da i naša djeca treba aktivno da učestvuju u svim sprotovima u skladu sa njihovim  mogućnostima,  a ove aktivnosti organizujemo zajedno sa Sportsko-rekreativnim udruženjem „Sunce“ u Banjoj Luci koje aktivno radi na promociji sporta lica sa poteškoćama u razvoju – kazala je u ime organizatora, Željka Perišić – Ninković predsjednica Servis centra „Dajte nam šansu – Zvjezdice“.

Podršku Servis centru “Dajte nam šansu – Zvjezdice“ skroz razne inicijative pruža odbornik Bojan Pećanac.

– Vjerovatno javnost zna ali na moju inicijativu su povećane kazne za sve one koji parkiraju na mjestima predviđenim za lica sa invaliditetom. Moja ideja je da tokom naredne sedmice organizujemo jedan sastanak sa svim udruženjima koja okupljaju lica sa invaliditetom i roditelje djece sa poteškoćama u razvoju da nađemo način kako bismo sredstva od kazni uplatili tim udruženjima, kazao je Pećanac.

Ovo je život, ali trudimo se da je inkluzija kod nas prisutna, da je to način života, ophođenja, ponašanja nas kao Grada, i nas kao ljudi, kazao je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković. Kako je istakao, zajedno sa Servis centrom „Dajte nam šansu – Zvjezdice“ Grad svakodnevno radi na afirmativnim značajnim mjerama i politikama.

Ponosan sam na naš Dom omladine koji ima inkluzivni kafić u kojem rade lica sa Daun sindromom, koja se osjećaju kao korisni članovi ovog društva, što je i suština – da znaju da pripadaju Banjoj Luci, sistemu, da njihov rad doprinosi njihovoj porodici. Ponosan sam i na ovu rekreaciju tokom koje se i danas družimo. Ovi ljudi su heroji u svom domenu i vidim da napreduju i njihovi kapaciteti su se sve veći – naglasio je gradonačelnik.

About Author

Visits: 33