ninkovic

Odbornici Skupštine grada Banjaluke usvojili su večeras Nacrt budžeta Grada za 2024. godinu u iznosu od 187,89 miliona KM i uputili ga u javnu raspravu.

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković rekao je da završena 25. po redu sjednica Skupštine Grada, te da je od ukupno 29 tačaka podršku odbornika dobilo 25 tačaka dnevnog reda, među kojima je i Nacrt budžeta za 2024. godinu.

Usvojili smo Nacrt budžeta, te nam u narednim danim predstoji javna rasprava, nakon čega ćemo već polovinom decembra zakazati novu sjednicu Skupštine Grada kako bismo raspravljali o Prijedlogu rebalansa za 2023. godinu, ali i Prijedlogu budžeta za 2024. godinu.

Odbornici su podržali više odluka o regulacionim planovima, kao i nekoliko odluka o zakupima pod posebnim uslovima, pa je tako odobreno produženje zakupa gradskog prostora, Anasamblu narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša“, dok je Tajlandskom boks klubu MUAY THAI u Republici Srpskoj “Zlatna pobjeda“ dodijeljen gradski prostor u zakup pod posebnim uslovima – rekao je Ninković.

Podršku odbornika dobila je i Odluka o načinu i uslovima za prekopavanje i sanaciju javnih površina na području grada Banjaluke, dok zeleno svjetlo nisu dobili Programi zajedničke komunalne potrošnje Odjeljenja za komunalne poslove kao i Izvještaji o radu Eko Toplane za 2022. godinu i Program rada za ovu godinu.

Govoreći o izvinjenju koje je od njega tražio klub odbornika PDP-a, koji je zbog toga napustio današnje zasjedanje, Ninković je rekao kako njegova tvrdnja nije bila usmjerena ka odbornicima ove političke partije, već ka Gradskoj upravi.

– Žao mi je što su to pogrešno protumačili, pa su tražili da se izvinim, zaista nisam video potrebu, jer im stvarno nisam rekao ništa loše – zaključio je Ninković.

About Author

Visits: 4