ninkovic

Predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Ljubo Ninković je nakon sastanka sa koalicionim partnerima iznio zahtjeve vladajuće većine u Skupštini Grada prema gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, u kojima traže da im se dostavi Prijedlog rebalansa budžeta za 2023. godinu bez kreditnog zaduženja.

Naš zahtjev je da završimo sa ovim optuživanjima prema Skupštini Grada za opstrukciju, za neusvajanje i šta sve ne od strane gradonačelnika i gradskog menadžera. Želimo da usvojimo Rebalans budžeta bez kreditnog zaduženja i Prijedlog budžeta za 2024. Godinu. Svih 19 odbornika koalicije trenutno neće podržati kreditno zaduženje koje je uputio gradonačelnik u skupštinsku proceduru te smo sastavili zahtjev koji ćemo uputiti prema gradonačelniku. U pomenutom zahtjevu tražimo od gradonačelnika da nam dostavi Prijedlog rebalansa budžeta bez kreditnog zaduženja za 2023. Godinu i Prijedlog budžeta za 2024. godinu – rekao je Ninković.

U pomenutom zahtjevu od gradonačelnika traži se da najkasnije do utorka 26.12.2023. Godine do 16 časova dostavi traženo.

Ninković navodi, da je nakon sastanka koalicije dobio informaciju kako je gradonačelnik Prijedlog budžeta za 2024. Godinu uputio u skupštinsku proceduru, tako da će se gore pomenuti zahtjev odnositi samo na prijedlog rebalansa za 2023. godinu i to bez kreditnog zaduženja. On je najavio sjednicu Skupštine grada za četvrtak u 12 časova.

About Author

Visits: 1