bojan-kresojevic

Jasno je da je njima samo cilj da blokiraju rad skupštine grada i na taj način uspore rezultate Gradske uprave”, upozorava Kresojević.

 

Gradski menadžer u Banjaluci Bojan Kresojević oglasio se nakon obraćanja predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlade Đajića oko imenovanja načelnika u Gradskoj upravi Banjaluka.

– SNSD je dokazao da je priča oko imenovanja vršilaca dužnosti načelnika u Gradskoj upravi klasična priča izmišljena radi opstrukcije rada Skupštine grada. Naime, tražili smo da predložimo imenovanje 10 načelnika u svojstu vršilaca dužnosti od čega su oni prihvatili samo tri. Tvrdili su da bez vršilaca dužnosti nije u skladu sa zakonom, da se materijali predlažu u skupštinu  za ta odjeljenja, a onda za sedam odjeljenja nisu imenovali načelnike, a materijale sa skupštine su isto tretirali kao i tamo gdje su gdje su načelnici. To potvrđuje da su na taj način željeli da uspore rad Gradske uprave, razvoj grada jer tek nakon 105 dana je održana sjednica grada – rekao je Kresojević.

On ističe da su oni na samom početku mandata govorili ekspertskoj gradskoj upravi koja podrazumijeva da kompentancije koje su najvažnije su znanje i posvećenost.

– Zaista tim je tako i koncipiran i ja mogu reći da od 45 generacija ekonomskog fakuleta Univerziteta u Banjaluci u ovom timu su tri studenta generacije, što zaista pokazuje da je kvalitet taj koji je najvažniji da bismo ostvarili sve ono što smo uradili. Uradili smo maksimalno u svim ovim opstrukcijama kada nismo imali budžeta, kad nismo imali rebalans. Evo biće uskoro uređeno tri kilometra novih plaža, mnogo saobraćajnica, centralno obilježje i tako dalje – kaže Kresojević.

On isitče da SNSD ne gleda stučnost.

– Ako je za SNSD najvažnija stučnost postavljam pitanje zašto jednog od kandidata nisu prihvatili iako se radi o doktoru ekonomskih nauka i koji je bio jedini predloženi, a oni nisu predložili nijedno drugo ime – kaže Kresojević i dodaje:

– Jasno je da je njima samo cilj da blokiraju rad skupštine grada i na taj način uspore rezultate Gradske uprave – upozorava on.

Podsjetimo, danas se ispred Gradske uprave oglasio predsjednik Gradskog odbora SNSD- Vlado Đajić  koji je izrazio zadovoljstvo što je raspisan konkurs za izbor načelenika i tom prilikom izjavio: “Ovo je veoma bitno i naša želja jeste da se u ovu zgradu vrati poštovanje procedure i zakona”.

About Author

Visits: 40