klegijum-1

Sjednica Kolegijuma Skupštine grada Banjaluka održana je danas, a dnevni red nije bio standardan za ovakvu vrstu zasjedanja.

Naime, Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, 8. juna predao je krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je gradonačelnik Draško Stanivuković počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

– Predao sam krivičnu prijavu jer  sumnjam da gradonačelnik isplaćuje plate više od predviđenog za 16 zaposlenih u Gradskoj upravi – rekao je Ninković.

Prema njegovim riječima, Skupštini grada nije dostavljen zapisnik nakon urađenog inspekcijskog nadzora.

– Ovo je bilo neophodno učiniti, jer je Skupština grada zadužena za usvajanje i kontrolu izvršenja budžeta grada – pojasnio je Ninković i dodao:

– Ministarstvo finansija RS odgovorilo je da su oni poslali zapisnik o izvršenoj kontroli budžeta grada, odnosno plate kontrolisanom subjektu, odnosno Gradskoj upravi.

Ninković je dodao da nisu dobili ovaj zapisnik, pa je predložio pauzu od 10 minuta kako bi se ovi podaci dostavili iz Gradske uprave.

Nakon pauze zapisnik nije dostavljen, te je jednoglasno usvojeno da Gradska uprava u roku od 24 časa dostavi zapisnike iz kontrole budžetske inspekcije.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, rekao je da se Kolegijum bavio onim što ne mora i nije pričao o zakazivanju nove sjednice.

– Mi smatramo da je cilj ovoga da se demotiviše rad zaposlenih u Gradskoj upravi –  rekao je on te dodao da će dostaviti sve informacije onog trenutka kada se sve bitne tačke nađu na sjednici Skupštine grada i kada se ista zakaže.

About Author

Visits: 5