demos-5

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Boran Bosančić najavio je da će poslanički klub ove stranke u parlamentu Republike Srpske uputiti inicijativu za izmjene Zakona o porezu na dohodak radi njegovog usklađivanja sa pragom oporezivanja preduzeća koja ulaze u sistem PDV-a tako da mali preduzetnik bude lice koje ostvari prihod od 100.000 KM.

Uvjeren sam da je ova inicijativa opravdana i da će biti prihvaćena u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srpske – rekao je Bosančić danas novinarima u Banjaluci.

Član Predsjedništva Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Milenko Jaćimović smatra da je potrebno izmijeniti član 21 Zakona o porezu na dohodak Republike Srpske kojim je predviđeno da status malog preduzetnika ima lice koje ostvari prihod od 50.000 KM.

Jaćimović je rekao da Zakon o porezu na dohodak Republike Srpske treba uskladiti sa Zakonom o izmjeni Zakona o PDV, kojim se predviđa povećanje praga za obaveznu registraciju preduzeća sa postojećih 50.000 na 100.000 KM.

On je rekao da 25.000 malih preduzetnika u Republici Srpskoj hitno očekuje izmjene Zakona o porezu na dohodak i ovo usklađivanje.

Predsjednik Zanatsko-preduzetničke komore Banjaluka Žana Arsić rekla je novinarima da će ova inicijativa doprinijeti tome da se relaksira poslovanje malim preduzetnicima u Republici Srpskoj.

About Author

Visits: 5