dragan-milanovic-4

Klub odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka danas je javno pozvao predsjednika Skupštine grada, Ljubu Ninkovića, da što prije zakaže redovnu sjednicu gradskog parlamenta.

Danas je 70 dana od kada smo redovno zasjedali. Predsjednik je to pravdao Zakonom o lokalnoj samoupravi da se sjednice održavaju po potrebi, a najmanje jednom u dva mjeseca. Naravno, nije tu precizirano da li je u pitanju redovna ili vanredna i sve da formalno nije prekršio zakon, mi ovdje govorimo o suštinskim stvarima – rekao je predsjednik kluba odbornika PDP Dragan Milanović.

– Imamo oko 60 tačaka koje čekamo. Čekamo da se usvoji odluka za kupovinu senzora za trudnice i mlade ljude koji boluju od dijabetesa, usvajanje regulacionog plana za kolektor, odluka o stopi poreza na nepokretnost. Imajući u vidu inflaciju i ekonomske pokazatelje, mi ta sredstva kada su neupotrebljena značajno gubimo – naglasio je Milanović

On je dodao  da nikome nije u interesu da se ove stvari ne rade, a da bi se koančno moglo ući u procedure izgradnje kolektor aveć na proljeće ukoliko se odluka donese u Skupštini grada.

– Postoji još jedna važna odluka koja čeka, donacija Evropske unije od 900.000 evra. Krajnji rok je od danas 15 dana da Evropska unija vrati ta grantovska sredstva. Pitam predsjednika da li grad ima taj luksuz da izgubimo ova sredstva? Mislim da je vrlo neozbiljno da mi ne zakazujemo sjednice – rekao je Milanović i dodao da upućuje molbu da zakaže sjednicu jer, kako kaže, nemaju luksuz da puste građane Banjaluke da čekaju zbog političkih nadmudrivanja.

– Sutra da zakaže kolegijum, sjednica bi mogla biti najranije za 10 dana, svako prolongiranje ove sjednice prolongira i svaku narednu i gubimo dinamiku donošenja odluka. Postajemo vrlo neproduktivna gradska Skupština a trebali bi  da budemo uzor i primjer svim manjim lokalnim zajednicama – rekao je na kraju, šef kluba odbornika PDP u Skupštini grada, Dragan Milanović.

About Author

Visits: 2