AGGSRec Production

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin poručio je da je Univerzitet mnogo naučio kroz izgradnju objekta Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta i zahvalio predstavnicima institucija Republike Srpske za nesebičnu podršku realizaciji kapitalnih investicija.

Dokazali smo da možemo i projektovati i završiti radove na ovoj zgradi i da možemo nadzirati kvalitet izvedenih radova. Sve su to uradili kapaciteti kojima raspolaže Republika Srpska”, izjavio je Gajanin novinarima nakon svečanog otvaranja zgrade fakulteta.

Gajanin je nastavnom kadru i studentima poželio srećno preseljenje.

Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Saša Čvoro rekao je da taj fakultet nakon 27 godina postojanja napokon ulazi u nove prostorije.

“Od danas boravimo u zgradi koju smo sami projektovali, aktivno učestvovali u njenoj izgradnji i sa ponosom možemo reći da je ovo, ne samo novi dom našeg fakulteta, nego novi dom kompletne graditeljske struke u Srpskoj”, istakao je Čvoro.

Vršilac dužnosti dekana Šumarskog fakulteta Zoran Govedar rekao je da je danas istorijski trenutak za ovu ustanovu.

“Učinjeni su veliki napori da fakultet dobije novi objekat u kojem može uspješnije dalje da se razvija”, naveo je Govedar.

Gradnja objekta počela je 2012. godine, a sredstva za završetak radova obezbijedila je Vlada Republike Srpske 2021. godine.

U novu zgradu uloženo je 11,7 miliona KM, a ukupna korisna površina izgrađenog i opremljenog objekta je oko 7.300 metara kvadratnih.

Svečanosti povodom otvaranja zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.

About Author

Hits: 8

%d