Tunjice-grad 1

Gradski menadžer, Bojan Kresojević sa saradnicima i rukovodstvom preduzeća „Vodovod“ obišao je rezervoar Tunjice, sa kojeg se između ostalog, vodom snabdijeva i područje Dragočaja, a sve kako bi još jednom na terenu sagledali stanje u vezi sa izazovima sa vodosnabdijevanjem.

Poslije obilska i sagledavanja stanja na Tunjicama, posjetili su i Donja Kola i druge mjesne zajednice, u kojima su takođe preduzete određene mjere i u kojima se očekuje stabilizicija stanja u narednim danima.

Kako je kazao gradski menadžer – u prethodnim danima održan je niz sastanka i obilazak terena kada su u pitanju izazovi u vodosnabdijevanju pojedinih mjesnih zajednica.

-Preduzeli smo više mjera kako bismo odgovorili na brojne izazove u vezi sa vodosnabdijevanjem, koji se ogledaju u visokim temperaturama a koje za rezultat imaju povećanu potrošnju vode. Shodno tome, kada su u pitanju Dragočaj i Ramići uspjeli smo stabilizovati sistem i trenutno su u dobroj mjeri popunjeni rezervoari, koji nam omogućavaju da smanjimo redukcije, tačnije da od večeras nemamo redukcije, ali da i dalje apelujemo da se voda racionalno troši, jer jedino na taj način možemo izbjeći buduće redukcije – naglasio je Kresojević.

Prema njegovim riječima, to bi se postiglo i juče, ali su vremenske neprilike dovele do nestanka električne energije, što je usporilo dotok vode u rezervoare.

-Nastavićemo sa svim mjerama koje su potrebne kako bi sistem učinili stabilnim – poručio je gradski menadžer.

Kada je riječ o Donjim Kolima, gradski menadžer je najavio da bi u ponedjeljak u funkciju trebalo da bude pušten novi sistem, u koji je investirano više od 1,2 miliona KM i koji bi trebalo da dovede do stabilizacije stanja.

-Potrebno je da svi uložimo napore i šaljemo takve poruke da se racionalno troši voda – dodao je gradski menadžer.

Direktor preduzeća „Vodovod“, Predrag Duduković kazao je da je više područja Banje Luke i ranijih godina imalo izražene probleme u vodosnabdijevanju tokom ljetnjih mjeseci.

-Trebamo zajedno da se borimo da ova naselja što više imaju vodu. Prethodnih dana su krenule redukcije na ovom potezu, a ukoliko poredimo ovu sa proteklom godinom možemo reći da smo ove godine bar uspjeli da svaki dan u određenom periodu svako od ovih naselja ima vodu– naveo je Duduković.

Kako je pojasnio, ovih dana je bilo i problema sa nestankom električne energije što im je onemogućilo punjenje rezervoara.

– Sada smo uspjeli da stabilizujemo sistem i znamo sigurno da za večeras i sutra neće biti redukcija na ovom području Dragočaja, a u narednom periodu to isključivo  zavisi od vremenskih prilika i potrošnje vode – rekao je Duduković i napomenuo da je do ove stabilizacije došlo isključivo zbog bolje hidrometeorološke situacije i određenih podešavanja, koje su ekipe „Vodovoda“ uradile na terenu.

About Author

Hits: 10

%d