sobot-nikolaRec Production

Kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke biće dr Nikola Šobot, odlučeno je na današnjoj sjednici Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka

Šobot je formalno obrazovanje započeo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Na istom fakultetu 2013. godine stekao je zvanje specijaliste interne medicine, a subspecijalizaciju iz oblasti kardiologije završio je na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Zaposlen je u UKC Republike Srpske od 2008. godine, a sa sferom interesovanja i užom specijalnošću iz oblasti invazivne kardiologije, kardiohirurgije radio je na odjeljenju za poremećaje srčanog ritma i odjeljenju za invazivne kardiološke procedure Klinike za kardiovaskularne bolesti.

Od 2020. godine načelnik je Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske, koja se u ovom momentu može pohvaliti sa preko 450 uspješno operisanih pacijenata.

Kandidatura za gradonačelnika Banjaluke, je kako je rekao, za njega velika čast.

– Za mene je ovo jedna nova prilika u životu, jedan novi posao, ja sam navikao da radim, da pomažem ljudima, posvetio sam sebe tome, čitav život sam u ovom gradu, posvećen sam njemu, moja vrata su uvijek bila otvorena za sve građane Banjaluke, tako da ja ovaj poziv i ovu podršku nisam mogao da odbijem – kazao je u prvom obraćanju medijima kandidat SNSD-a za
gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot.

Inače Šobot je član je udruženja kardiologa Republike Srbije i Republike Srpske, te učesnik brojnih lokalnih, regionalnih i internacionalnih stručnih skupova.

Oženjen je i otac dvoje djece.

About Author

Views: 34