protesti-voda-gradska-uprava

Mučimo muku sa vodom i ovoga ljeta. Zato smo odlučili zakucati na vrata Gradske uprave kako bismo prvom čovjeku grada rekli da nam je dogorjelo. Rezervoar za vodu je odavno  trebao biti gotov, a mi vodu još uvijek nemamo, kaže predsjednik Savjeta MZ Donja Kola Srđan Ćutković  nakon sastanka u Gradskoj upravi kojem su pored njega prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković i gradski menadžer Bojan Kresojević,

– Bazen je urađen a još vode nemamo, ponavlja predsjednik Savjeta ove banjalučke mjesne zajednice.  Sve je trebalo već biti gotovo, dodaje, napominjući da je voda trebala poteći kroz cijevi još krajem juna. Mi ćemo se strpjeti još par dana, a ako se ništa ne desi, organizovaćemo proteste – kaže Ćutković

U protekle dvije godine ova gradska uprava  je investirala 30 miliona KM, u sisteme vodosnabdjevanja na području grada, kaže gradski menadžer Bojan Kresojević, napominjući da je samo u sistem Donja Kola uloženo million i dvije stotine hiljada maraka.

 – Ono što možemo reći konkretno za Mjesnu zajednicu Donja Kola, jeste da je projekat u iznosu od 1,2 KM završen. Trenutno je u fazi dezinfekcije samog sistema, a nakon toga slijedi puštanje u rad. Mi očekujemo puštanje u rad postojećeg sistema kroz nekoliko dana. Upravo u vezi sa tim, danas će biti održan sastanak između inženjera, izvođača i nadzora u pogledu završnih aktivnosti, a sve kako bi ovaj sistem bio u potpunosti spreman – kaže Kresojević.

Grad je pokazao spremnost, kako za Donja Kola i Racune, tako i za Šargovac i Tunjice, gdje čini sve da sistem vodosnabdijevanja bude takav da možemo odgovoriti najvećim izazovima kažu u gradskoj upravi dodavši je da je važno naglasiti da na probleme sa vodosnabdijevanjam uveliko utiču i neracionalni potrošači, kojih je iz godine u godinu sve više.

Na sastanku je bilo govora i o dotrajaloj saobraćajnoj infrastrukturi u Donjim Kolima što je predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice potkrijepio pratećim fotografijama.

About Author

Visits: 3