milorad-dodik

U svakom slučaju mislim da je sve ovo nelegalno. Ovo je cirkus, izjavio je novinarima nakon izjašnjenja o krivici Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, ispred Suda BiH.

Kako je istakao, prema njegovom mišljenju već je donesena i presuda.

– Mislim da se ovdje radi o jednom udruženom kriminalnom poduhvatu koji čini Šmit, Marfi, onaj kreten u američkoj ambasadi, koji čine još neki stranci. Evropska unija šuti na činjenicu da se na njenom prostoru, u zemlji kandidatu, može pojaviti stranac koji mijenja svojim odredbama krivično zakonodavstvo, a onda nam ukazuju na vladavinu prava – rekao je Dodik.

Dodao je da će ovo diskreditovati pravosuđe i Ustav BiH.

– Dakle, radi se o jednoj kriminalnoj grupi koja je spremna isključivo da vrši i izvršava naloge američkog ambasadora koji je smislio i ohrabrio Šmita da ovo uradi tvrdeći da iza njega stoji snaga koja može da jednog predsjednika republike, zato što je izvršavao Ustav Republike, zatvori u zatvor –  kazao je Dodik dodajući da je sve ovo nelegalno i da je cirkus.

Takođe, Dodik je istakao da će doći i na naredne sesije, ali i da je atmosfera nepovoljna za bilo koga iz Srpske, pa i njega kao predsjednika.

Na kraju obraćanja, citirao je poslovicu kazavši da sila boga ne moli, bog silu ne voli.

About Author

Hits: 5

%d