dodik-ponosan-rsRec Production

Utorak, 24.10.2023., 15:45

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je veoma ponosan na Srpsku što je u složenim okolnostima uspjela da se razvija u svim sektorima i omogućila da danas bude otvorena zgrada Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Dodik je istakao da otvaranje zgrade predstavlja dobar dan za Republiku Srpsku i veliku vijest za sve ljude koji vjeruju u nju.

– Velika vijest za sve naše ljude koji vjeruju u njene sposobnosti da projektuje, izvede, upotrebljava i odškoluje najbolji kadar koji će biti lojalan i jeste lojalan Srpskoj i njenoj budućnosti – rekao je Dodik novinarima nakon svečanosti povodom otvaranja zgrade fakulteta u Univerzitetskom kampusu.

On je naveo da je Republika Srpska izdvojila vlastita sredstva iz budžeta za izgradnju ove zgrade.

– Ovo nije išlo na teret sredstava Univerziteta nego su bila grant sredstva. Smatrali smo da ovo treba da uradimo. U vrijeme virusa korona i drugih dešavanja, neki prioriteti su, poput sanacije štete od poplave 2014. godine, bili možda važniji, ali svakako smo uspjeli da uradimo to do kraja – rekao je Dodik.

On je dodao da je ponosan što novi objekat ostaje budućim generacijama profesora i studenata da stiču univerzalna znanja koja se mogu koristiti bilo gdje u svijetu i koja mogu da prezentuju Banjaluku, Republiku Srpsku i srpski narod.

– Želim svima uspješan rad ovdje, mnogo diplomiranih i onih koji će doktorirati, želim da ovaj fakultet podigne svoj rejting na međunarodnim listama. Posebno sam ponosan što je ova zgrada ove godine nominovana za evropsku nagradu za arhitektonsko rješenje – poručio je Dodik, ističući da i to govori o kvalitetu koji je postignut izgradnjom objekta fakulteta.

On je naveo da će Srpska nastaviti da pruža podršku univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i privatnim fakultetima.

– Moraćemo da pojačamo standarde i kriterijum za one koji samo zloupotrebljavaju pravo da dobiju sertifikat za rad u visokoškolskoj oblasti i to je nešto što kvari ukupno društvo – rekao je Dodik.

About Author

Visits: 2