dodik -ik

Lider SNSD, Milorad Dodik, izjavio je da bi bilo sasvim prirodno i pristojno da Republici Srpskoj pripadne položaj glavnog pregovarača u pregovorima o pridruživanju EU.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD, Dodik je rekao da se na sastanku razmatrala finansijska, ekonomska, politička i bezbjednosna situacija, stanje u stranačkoj organizaciji te priprema za predstojeće lokalne izbore.

Jednoglasni smo da je politička i ekonomska situacija u Srpskoj dobra i stabilna. Vladajuća koalicija ostaje čvrsto povezana. Primjećujemo da opozicija radi na konsolidaciji u njihovim redovima i to je sve normalno – rekao je Dodik.

Što se tiče bezbjednosne situacije, Dodik je rekao da je i ona takođe stabilna.

– U Republici Srpskoj ne djeluju organizovane bande i pozdravljam aktivnosti policije Republike Srpske u tom pogledu – istakao je Dodik.

Lider SNSD pozdravio je najavljeni pregovarači status s EU za BiH, iako je to kako je naveo, još dosta konfuzno.

– Evropski put je SNSD podržavao kroz svoje aktivnosti i mislimo da i nama pripada jedan dio zahvalnosti, iako tu zahvalnost ne tražimo. Pregovarački status podrazumijeva da nema visokog predstavnika, pogotovo ne ovog lažnog, kao i uklanjanje stranih sudija. To su za nas ključna pitanja koja ćemo tražiti da se riješe. Prije svega novi zakon o Ustavnom sudu BiH. Mislim da Srpskoj pripada položaj glavnog pregovarača u ovom procesu s EU – poručio je Dodik.

On je komentarisao i najavu da bi Zlatko Lagumdžija u UN mogao da ponovo traži usvajanje rezolucije o Srebrenici.

– On pokušava da nešto progura bez ikakvih ovlaštenja. A to bi moglo da naruši čak i evropski put BiH. Čujem da i Konaković to podržava. To je politički potpuno imbecilno – rekao je Dodik.

Naveo je i da će SNSD u svim gradovima i opštinama na lokalnim izborima ove godine imati svoje kandidate za načelnike i gradonačelnike.

About Author

Views: 3