breskvica-vlado

Regionalna pop zvijezda iz Srbije Anđela Ignjatović Breskvica danas se u Banjaluci družila sa licima sa Daun sindromom, a večeras će održati dva koncerta u Multimedijalnoj sali u krugu “Čajaveca”.

Popularna Breskvica prisustvovala je zajedničkom pravljenju i degustaciji palačinki u kuhinji Daun sindrom centra.

Ambasador lica sa Daun sindromom Vlado Đajić zahvalio je Ignjatovićevoj za pažnju i ljubav koju je poklonila licima sa Daun sindromom.

– Došla je na njihov poziv da usreći mlade Banjalučane i da besplatno održi dva koncerta, i to jedan za maloljetne osobe, a drugi za maturante – naglasio je Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Breskvica je zahvalila za gostoprimstvo, te istakla da rado dolazi u Banjaluku i da je srećna kada može da usreći mlade ljude.

Direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić podsjetio je da je 2016. godine pokrenut program socijalne rehabilitacije lica sa Daunovim sindromom pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

On je napomenuo da je nedavno prva osoba u Evropi sa Daun sindromom zaposlena u javnoj službi, odnosno u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara na čijem je čelu Staša Košarac.

– Osobe sa Daun sindromom ne traže sažaljenje već samo da im ljudi daju šansu – rekao je Jelić.

About Author

Views: 3