Boran-Bosancic-inicijativa-Ustavnom-sudu-RS-3

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Boran Bosančić podnio je danas Inicijativu Ustavnom sudu Republike Srpske za ocjenu zakonitosti odluke o poskupljenju parkinga u Banjaluci.

Gradski odbor DEMOS-a je prvi ukazao na štetnost donošenja Pravilnika o načinu organizacije i kontroli parkinga u Banjaluci, zbog povećanja cijene, ali i zbog nenadležnosti – istakao je Bosančić i dodao da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković donio ovaj pravilnik iako je zakonom određeno da ovakvu vrstu akta treba da donose Skupština grada.

Odlučio sam se da, kao građanin, podnesem inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti ovog pravilnika i da Ustavni sud donese konačnu odluku o ovom pitanju – izjavio je Bosančić i dodao da očekuje da će Ustavni sud utvrditi da navedeni pravilnik nije donesen na zakonit način.

Bosančić je istakao da smatra da Pravilnik koji reguliše pitanje parkinga u Banjaluci nije donesen u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i da je taj akt trebalo da bude objavljen u Službenom glasniku Grada, a ne u Službenom glasniku Republike Srpske.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Boran Bosančić podnio je Inicjativu za ocjenu zakonitosti Pravilnika o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području grada Banjaluka, broj 11-G-3954/23 od 08.09.2023. godine, a koji je donio gradonačelnik Banjaluke.

 

About Author

Hits: 2

%d