Ivan Begić

Političar Ivan Begić podnio je krivičnu prijavu protiv potpredsjednika RS Josipa Jerkovića, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka ybog krivičnog djela yloupotreba položaja.

 

„ Jerković je još nekih šeydesetak dana na funkciji potrpredsjednika Republike Srspke i danas podnosim tužbu protiv njega ybog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja. Jerković je kao potpredsjednik RS, službenim automobilom, koji je sastavni dio predsjednika RS, u toku ljeta 2022. godine više puta išao u Republiku Hrvatsku u mjestu Vir, gde nije imao službene obaveze vezane za funkciju koju obavlja i kojima bi opravdao putovanje za tu lokaciju“, rekao je Begić na konferenciji za novinare, danas u Banjaluci.

 

Begić je dodao da se Josip Jerković sunčao i kupao na račun građana Republike Srpske. Kako tvrdi, sve to je i dokumentovao fotografijama.

 

„ Odmah bih poručio gospodinu Jerkoviću da me ne demantuje, jer sam ja sjeo u svoj automobil, otišao u mjesto Vir i tamo ga fotografisao. Tužilaštvo vrlo jednostavno može pribaviti putne naloge iz Palate predsjednika RS i vidjeti da li je tamo bilp nekih zakazanih sastanaka i od Granične policije, mogu dobiti podatke o prelasku granice“, rekao je Begić.

 

Opširnije na linku ispod.

About Author

Hits: 12

Leave a Reply

%d bloggers like this: