stevandic-kolegi

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da Srpska neće prepustiti vlast u opštinama, Brčko Distriktu i nekim opštinama u Federaciji BiH zato što je neko pravio trikove sa Izbornim zakonom.

– Ne može niko nekim trikovima da napravi od nas ljude koji su naivni, da nam bace udicu, pa da mi reagujemo i da prepustimo vlast u opštinama, Brčko distriktu i nekim opštinama u FBiH – rekao je novinarima u Banjaluci Stevandić, koji je i lider Ujedinjene Srpske.

Odgovarajući na pitanje po kojem će zakonu Ujedinjena Srpska izaći na predstojeće lokalne izbore, Stevandić je rekao da očekuje da će tokom ove sedmice biti poznat stav vladajuće koalicije u Srpskoj o tom pitanju.

On je istakao da je riječ o pragmatičnim stvarima.

Prema njegovim riječima, Srpska je ustavni i demokratski kapacitet i ne može da sprovodi zakone po Izbornom zakonu Srpske koji nije stupio na snagu.

– Vidjećemo da nekim mogućnostima stupi na snagu, a ako ne može, mi ćemo izabrati pragmatično rješenje”, rekao je Stevandić ističući da to govori u svoje ime, a ne u ime koalicije.

On kaže da su se neki trudili da Srpsku navuku na tanak led, kao i da se napravi slična situacija koja je urađena Srbima na sjeveru Kosova.

Spreman sam da progutam krokodila da spasim bilo šta u Republici Srpskoj. Ajde da kažem da su neki ljudi imali motiv da napadnu ovu moju izjavu – naveo je Stevandić.

About Author

Views: 0