drasko-simbioza

Naša borba da Banja Luka ide prema naprijed je permanentna i ona nikada neće stati, bez obzira na sve okolnosti.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon što su okončane diskusije vanredne sjednice o rebalansu za 2023. godinu.

– Rebalans je jedino i najbolje rješenje i nećemo odustati od borbe da dobijemo rješenje i platimo zaostale plate za usluge Udruženja „Partner“, stipendije, subvencije privatnim vrtićima, da riješimo brojna tekuća pitanja poput električne energije, javnog prevoza  – kazao je gradonačelnik.

Stanivuković je još jednom ponovio da garantuje za zakonitost ovog dokumenta, te istakao da bi usvajanje rebalansa najbrže riješilo sva tekuća pitanja, ali da, zbog evidentne blokade od strane SNSD-a, gradska administracija razmišlja i o alternativnim rješenjima.

“SNSD i Narodni front u simbiozi”

– Blokada Banjaluke nije dobra stvar”, naveo je gradonačelnik, te se zapitao gdje je sada ta skupštinska većina.

– Ova muka koja traje 60 dana je očigledno isplanirana, ali ja se i dalje borim za ovu bitku – istakao je on. Dodaje da su jedini protiv rebalansa SNSD i Narodni front.

– Važno je da kockice izađu na vidjelo i da se zna ko je protiv napretka Banjaluke – istakao je on.

Dodaje da odbornici PDP-a nisu došli da rebalans ne bi pao.

– To je legitimno i politički, dok odbornici SNSD-a nisu došli kako se rebalans ne bi usvojio, a to nije ljudski – zaključio je Stanivuković.

Diskusije okončane, glasanje o rebalansu odgođeno

Naime, danas su okončane diskusije po svim tačkama dnevnog reda 15. vanredne sjednice Skupštine Grada, ali do glasanja nije došlo jer u sali nije bio dovoljan broj odbornika.

Kako je kazao predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković, glasanje je odgođeno i ukoliko bude moguće biće realizovano u poslijepodnevnim časovima.

About Author

Visits: 14