drasko-stanivukovic-skupstina

Sjednica Skupština Grada ponovo je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, a termin nastavka biće naknadno poznat.

Tokom današnje sedmice pred odbornicima je bilo preostalih 17 tačaka dnevnog reda, međutim zbog nedostatka kvoruma zasjedanje nije završeno.

– Još jedna nezavršena sjednica je iza nas. Ko hoće da vidi, može da vidi do koga je. Juče smo napravili dogovor da danas okončamo zasjedanje, ali nažalost odbornici SNSD-a tražili su način da sjednicu obustave. Nakon što nije dobio odgovor na odborničko pitanje kakav je želio, predsjednik Skupštine je prekinuo sjednicu- poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tom prilikom on je istakao da je ovo još jedna u nizu višečasovnih sjednica koja je završena neuspješno.

– Treća sjednica za redom propada zbog nedostatka kvoruma, pa se pitam čija je to odgovornost i nesposobnost? Ukoliko nema materijala za rad odgovornost je moja, ukoliko nema kvoruma to je u nadležnosti rukovodstva Skupštine – istakao je on.

Kako je kazao, posve je jasno da skupštinska većina predvođena SNSD-om neće da riješi pitanje stipendija, subvencija poslovnim subjektima Gajeve ulice, javnog prevoza po povlaštenim cijenima, dvorane na Laušu, ali ni slučaj kina “Kozara” koji prvenstveno žele građani.

– Nažalost, zbog takvog stava od septembra neće biti karata za javni prevoz po povlaštenim cijenima, nema ni konkursa za učeničke stipendije za koje imamo novac, ne žele da usvoje odluku o upravljanju dvoranom na Laušu, kako bi djeca OŠ Sveti Sava mogla normalno započeti školsku godinu, a odbili su i prijedlog dodjele subvencija poslovnim subjektima u Gajevoj ulici, koji zbog rekonstrukcije posluju u otežanim uslovima – rekao je Stanivuković.

Zaključivši da je evidentna opstrukcija Banjaluke, gradonačelnik je najavio da će već tokom večeri definisati dalje korake za izlazak iz ove situacije.

About Author

Views: 7